Kun tys tys-kilden anker sin dom - indtil videre

De øvrige dømte i Se og Hør-sagen har bedt om tid til at overveje, om de vil anke dommene.

Inden dagens domsafsigelse stod Kasper Kopping og talte med sin tidligere chef, Kim Henningsen. (Foto: © liselotte sabroe, Scanpix)

Indtil videre er det kun den såkaldte tys tys-kilde, Peter Bo Henriksen, der har valgt at anke sin dom i Se og Hør-sagen.

De øvrige fire dømte har udbedt sig betænkningstid i forhold til en eventuel anke.

Om en af årsagerne til, at dommen på halvandet års ubetinget fængsel ankes, siger tys tys-kildens advokat, Michael Juul Eriksen, at der er kommet nye regler om, at man hellere vil idømme betingede straffe til folk, som aldrig er straffet før.

- Derfor mener jeg godt, at sagen kan ende anderledes i landsretten, siger Michael Juul Eriksen og uddyber anken:

- Vi befinder os i et grænseområde. Hvornår er der tale om hacking, når man giver oplysninger videre, som man har adgang til via sit arbejde. Når man vælger at dømme for det, så ligger udmålingen af dommene måske ikke helt skævt. Men jeg mener, det er forkert, at min klient ikke får en betinget straf, siger Michael Juul Eriksen.

Se hele interviewet med Michael Juul Eriksen:

Den nu dømte tidligere chefredaktør Henrik Qvortrup vil i løbet af de næste to uger sammen med sin advokat overveje, om han vil anke dommen på et års betinget og og tre måneders ubetinget fængsel. Derefter vil han offentliggøre sin beslutning på Twitter.

- Nu vil jeg med min fortræffelige advokat bruge de næste to uger til at overveje, om vi skal gå videre med den her sag, sagde Qvortrup, da han kom ud fra retten i Glostrup kort efter middag.

Dom skal lige bundfælde sig

Tidligere Se og Hør-journalist Kasper Kopping overvejer også, om han vil anke sin straf på fire måneders betinget fængsel og 100 timers samfundstjeneste.

Inden retssagen i dag gik i gang, udtalte han, at han var glad for, at der endelig falder en afgørelse.

Han havde selv erklæret sig ikke-skyldig og var sammen med sin advokat gået efter en frikendelse.

- Det skal lige bundfælde sig lidt. Jeg har ikke lyst til at melde noget ud her. Hvis man anker, kan der gå over et år, før sagen ender i landsretten. Så skal man gå i det her limbo meget længere, sagde han til Ritzau efter dommen.