Lars Løkke: Puk er en fantastisk fortællende journalist

Statsminister Lars Løkke Rasmussen kalder Puk Damsgård for en fremragende vinder og er enig i, at udenrigsjournalistikken er vigtig i disse år.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen V) roser Puk Damsgård for de mange udenrigsreportager. (© sCANPIX)

Der er ros til årets Cavling-modtager, Puk Damsgård, fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

- Det er svært at sætte flere superlativer på, end der lige er blevet gjort fra scenen, men Puk er en fantastisk fortællende journalist, siger Lars Løkke Rasmussen til Journalisten.

Han var som pressens minister med, da journalistprisen her til eftermiddag blev uddelt til DR’s mellemøstkorrespondent, Puk Damsgård, på Nationalmuseet.

Prismodtageren selv glæder sig over, at den prestigefyldte pris i år er gået til udenrigsjournalistikken, som har sværere kår i de fleste mediehuse.

Hun mener, at journalistik fra udlandet er vigtigere end nogensinde, fordi man som læser ikke kan være sikker på, at en googlesøgning giver en nødvendig forståelse af forholdene i andre lande – særligt ikke i Mellemøsten.

Samme vurdering har Lars Løkke Rasmussen, selv om han ikke ønsker at blande sig i mediernes dispositioner.

- Men jeg er 100 procent enig med hende i udenrigsjournalistikkens store vigtighed i disse år. Vi har så mange informationskanaler nu, som vi ikke havde for en generation siden, men vi har brug for nogen, der som Puk Damsgård kan formidle udenrigspolitik i en dansk kontekst, siger Lars Løkke Rasmussen til Journalisten.

Puk Damsgård modtog Cavlingprisen for sine reportager fra Mellemøsten og bogen 'Ser du månen, Daniel'. Du kan se 21 Søndag-indslaget om Daniel her.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver dag.

Vis alle nyhedsbreve