'Legesyg' journalistik dyster mod alvorlige historier om Cavling-prisen

De nominerede til årets Cavlingpris er netop blevet offentliggjort. Flere DR-journalister er med.

Tilbage i januar var det Morten Pihl fra Jyllands-Posten, der kunne gå hjem med den lille statuette af Henrik Cavling. Han fik den for sin artikelserie 'Lægernes tag-selv-bord.' (Foto: Christian Liliendahl © Scanpix)

Cavling Komiteen har netop via Twitter offentliggjort, hvem der kandiderer til at vinde den fornemste journalistiske pris herhjemme, Cavlingprisen.

To af nomineringerne går til DR-journalister. DR's Mellemøstkorrespondent Puk Damsgaard er med i finalen, og det samme er et hold af DR-journalister, der har dokumenteret omfattende svigt i Sundhedsstyrelsens tilsyn med læger.

De nominerede er:

  • Signe Daugbjerg og Michael Bech for TV2-dokumentaren ’De Vaccinerede Piger.’ Dokumentaren undersøger den omdiskuterede HPV-vaccine mod livmoderhalskræft, der har haft alvorlige helbredsmæssige konsekvenser for nogle af de unge piger.

  • Mikkel Vuorela fra Politiken er nomineret for sine ”begejstrede, legesyge og originale journalistiske fortællinger.”

  • DR-journalisterne Line Gertsen, Mathias Friis, Laura Marie Sørensen, Astrid Fischer og Niels Jacob Schøtt er nomineret for ’Tilsyn i Ruiner,’ som blotlægger omfattende svigt i Sundhedsstyrelsens tilsyn med læger og styrelsens efterfølgende vildledning af Folketinget om sagen.

  • Berlingske-journalisterne Simon Bendtsen, Morten Crone og Lars Nørgaard Pedersen er nomineret for den såkaldte Eritreasag. Artikelserien optrevlede en række uregelmæssigheder i Udlændingestyrelsen.

  • Endelig er DR’s Mellemøstkorrespondent Puk Damsgaard nomineret for sine reportager fra Mellemøsten og for bogen ’Ser du Månen, Daniel’ om den unge danske fotograf Daniel Rye Ottosen, der sad som gidsel hos Islamisk Stat.

Prisoverrækkelsen foregår fredag den 8. januar i Nationalmuseets festsal, Prinsens Palæ.

I alt 50 journalistiske præstationer har været indstillet til at kæmpe om den prestigefyldte pris.

Cavlingkomiteen består af formand Kirsten Pilgaard fra Nordjyske Medier, Torben Møller fra DR Midt & Vest, Ida Ebbensgaard fra DR, Lars Rugaard fra Rugaard og Hvidtfeldt og Kaare Sørensen fra TV 2.

FacebookTwitter