Lorry henter ny direktør hos TV 2

TV 2s marketingsdirektør Morten Kjær Petersen skal afløse Dan Tschernia som direktør for TV 2 Lorry.

Morten Kjær Petersen har en lang karriere bag sig, blandt andet som chefredaktør for DR P3, DR P4 og Radioavisen og som leder på DR P3 og redaktør på Aftenshowet. Nu skal han være direktør for TV 2 Lorry.

Der er nu offentliggjort, hvem der skal overtage stillingen som direktør for TV 2 Lorry efter Dan Tschernia, der har haft posten siden stationen åbnede i 1989.

Det bliver det den nuværende marketingschef for TV 2, Morten Kjær Petersen, der tager over som direktør. Det skriver TV 2 Lorry i en pressemeddelelse.

Tv2 Lorry havde fået 50 ansøgninger til stillingen som direktør for den regionale tv-station, men det var Morten Kjær Petersen, der for alvor skilte sig ud fra resten af feltet, fortæller TV 2 Lorrys bestyrelsesformand Frede Jørgensen.

"Et hjerte der banker for regional journalistik"

- Morten insisterer på, at god regional journalistik er vigtigere end nogensinde, nu hvor globalisering og polaritet er stigende. Vi får en direktør, hvis hjerte banker for den regionale journalistik, og som vil kæmpe for at TV2 Lorry forbliver vigtig for borgerne i hovedstadsregionen, og så får vi en direktør, der udover store ambitioner for produktet, også står for nogle gode ledelsesprincipper, udtaler bestyrelsesformand, Frede Jørgensen, i en pressemeddelelse.

Morten Kjær Petersen har tidligere været kommunikations- og fundraisingchef i Red Barnet, og har derudover en række stillinger bag sig på DR, hvor han har haft en række chefposter på P3, P4 og Radioavisen.

Besparelser skal gennemføres

En af Morten Kjær Petersens første opgave bliver at gennemføre besparelser på Lorry for 3,6 millioner kroner. Det sker som en konsekvens af medieaftalen for de kommende fire år, som blev indgået i foråret.

Nyheden om den den nye direktør på TV 2 Lorry kommer i kølvandet på skandalesagen om den regionale tv-stations medlemsklub, Club Lorry.

Skandalen startede i foråret, da Fagbladet Journalisten afslørede, at der blev brugt licensmidler til at dække Club Lorrys underskud. Kulturministeriet erklærede senere Club Lorry for ulovlig, da ministeriet ikke mente klubbens aktiviteter, som vinsmagninger og vinrejser til Paris kunne kaldes public service.

Facebook
Twitter