Lykke blev gift uden at kende sin mand: Singlelivet er brug og smid væk

Lykke blev gift med Jonas i et tv-program - både familie og venner tog godt imod eksperimentet.

Onsdag aften begyndte et nyt realityshow på DR3.

Men det handler ikke om druk og vilde fester - tværtimod. I 'Gift ved første blik' bliver tre par gift uden at kende hinanden - sågar uden at have set hinanden først. Inden er de blevet sat sammen af et panel af par-eksperter, og sammen skal de forsøge at få et ægteskab til at lykkes på fire uger.

En af de medvirkende er 29-årige Lykke, som DR Nyheder har snakket med dagen efter det første program blev sendt på DR3.

Helst ikke opmærksomhedSelv om hun havde set programmet, inden det blev sendt, var hun spændt på, hvordan folk omkring hende ville reagere på eksperimentet.

- Jeg havde håbet på at få mindst mulig opmærksomhed, og der er da heller ingen, der har genkendt mig på gaden endnu. Men jeg har kun modtaget positive tilbagemeldinger - ikke mindst fra min familie og mine veninder, siger Lykke.

Veninde: Kedeligt program

Hun genså det første afsnit sammen med en flok veninder. En af dem kaldte ligefrem programmet for småkedeligt, og det var Lykke glad for - hun har ikke ønsket at deltage i noget vildt realityshow a la Paradise Hotel eller Big Brother.

- Jeg fik også en sms fra min mormor, der skrev, at jeg slap meget godt fra det, lyder det fra Lykke.

Allerede inden det første program blev sendt, tog familien godt imod Lykkes tilmelding til 'Gift ved første blik'.

- Mine bedsteforældre var meget åbne. 'Hvis det er det, der skal til i dag', var deres kommentar, siger Lykke.

Unge er for egoistiske

Og måske er et arrangeret ægteskab i et tv-program det, der skal til, mener Lykke, som havde været single i to år, inden hun blev gift med Jonas.

For de yngre generationer er blevet for egoistiske og trænger til at blive rusket lidt op i, mener hun.

- Jeg går ikke ind for tvangsægteskaber, men jeg kan godt lide tanken om, at det hele bliver vendt på hovedet, siger Lykke og fortsætter:

- Min generation er nogle snotforkælede egoister - der skal meget til, før vi opgiver vores singlestatus. Det er blevet sådan et forbrugssamfund- ikke kun på ting, men også på andre mennesker, siger Lykke.

Giver ikke andre en chance

- Vi giver ikke folk en chance. På datingsites er det nemt at fravælge folk, bare fordi deres øje hænger lidt på billedet. Så det her eksperiment er en måde på at gribe det her med at finde en partner anderledes an, men vi tager det meget seriøst, siger Lykke.

Sammen med sine veninder har hun snakket meget om, at mange også giver for let op, når de bliver gift - det er for nemt at tro, at græsset er grønnere på den anden side - for det er det langt fra altid, mener Lykke.

Pigedrøm bliver ikke ødelagt

- Jeg synes bestemt, at man skal give noget igen, når man bliver gift - det skal have en chance, så man ikke bare bliver skilt. Man bliver jo ikke nødvendigvis lykkeligere at blive skilt, siger Lykke.

Selv har hun aldrig haft den store pigedrøm om at blive gift, og hun har aldrig planlagt sin fremtid eller forestillet sig sin brudekjole.

- Så min pigedrøm kan da ikke blive ødelagt, griner Lykke, der ikke må afsløre, om hun og Jonas fortsat er gift - eller om de er blevet skilt efter fire ugers ægteskab.

Du kan følge med de næste syv onsdage på DR3 klokken 21:15, og se om Lykke og Joans og de to andre nygifte par holder hinanden ud.

Facebook
Twitter