Mads Brügger genansat på Radio24syv – i samme job

Mads Brügger er blevet genansat på Radio24syv, blot 32 dage efter hans fyring. Han skal igen køre parløb med Mikael Bertelsen.

Mads Brügger er blevet genansat på Radio24syv, blot 32 dage efter hans fyring d. 12. november. (Foto: © Foto: Agnete Schlichtkrull, DR)

I morgen vender Mads Brügger tilbage til Radio24syv og det samme job, han blev fyret fra for 32 dage siden.

Mads Brügger, der var kanalchef sammen med Mikael Bertelsen, blev fyret d. 12. november på grund af samarbejdsvanskeligheder i ledelsen.

Men ifølge en pressemeddelelse fra Radio24syv, har stationen foretaget en række organisationsændringer, som nu medfører, at Brügger kan fortsætte arbejdet på radiostationen.

Brügger vender tilbage med en ændret titel - nemlig som 'chef for programafdelingen' sammen med Mikael Bertelsen, der får samme titel, men dog med uændrede arbejdsopgaver.

- Alle har arbejdet ekstremt hårdt og dedikeret med at etablere Radio24syv, og i den situation kan der opstå konflikter som dem, der førte til afskedigelsen af Mads Brügger. (...) Men jeg er virkelig glad for, at vi efter en række samtaler og med en ny organisation igen har mulighed for at få glæde af Mads Brügger, som har haft afgørende betydning for udviklingen af Radio24syv fra starten, siger chefredaktør Jørgen Ramskov i en pressemeddelelse.

Splid før fyring

Efter fyringen af Mads Brügger i november kom det frem, at radioens ledelse havde været præget af splid og intern kritik i tiden op til Brüggers fyring. Der var uenighed om radioens redaktionelle linje, og Mads Brügger kritiske indstilling over for Suzanne Molls nyhedsafdeling gjorde det svært at samarbejde.

Kort efter Brüggers fyring, forlod Suzanne Moll også radiostationen, hvor hun opsagde sit job som chefredaktør.

Brügger: Ramskov har format

Men trods den tidligere uenighed i ledelsen, der endte med Brüggers fyring, fortæller Mads Brügger nu selv, at han er glad for at kunne vende tilbage til Radio24syv. Og ikke mindst er han begejstret for chefen, der fyrede ham, Jørgen Ramskov, som han nu igen referer til.

- Det er usædvanligt, at jeg vender tilbage til Radio24syv, så kort tid efter jeg blev fyret, men Radio24syv er også en usædvanlig radiostation. Når det kan lade sig gøre, skyldes det først og fremmest min chef Jørgen Ramskov, som har demonstreret et format, som jeg har stor respekt for, og jeg glæder mig til at genoptage samarbejdet med Mikael Bertelsen, og alle mine andre kolleger på Radio24syv, siger han i pressemeddelelsen.

Ramskov får mere redaktionelt ansvar

Med Brüggers tilbagevenden består ledelsesgruppen nu - med undtagelse af den afgående chefredaktør Suzanne Moll - igen af de samme personer.

Men ansvarsområderne er således blevet forskudt. Blandt andet får Jørgen Ramskov, efter Suzanne Molls opsigelse, mere redaktionelt ansvar for den daglige nyhedsdækning, og der er opslået en stilling til en ny administrativ chef. Stillingen er endnu ikke besat.

Dr Kultur har forsøgt at få en kommentar fra Mads Brügger om hans tilbagevenden til 24syv, og om hvordan han nu er nået til enighed med Ramskov. Det har i skrivende stund ikke været muligt.