Manden bag DR's største tv-serier får europæisk hæderspris

Ingolf Gabold, der er DR's tidligere dramachef og manden bag 'Borgen', 'Forbrydelsen' og 'Broen', får den europæiske tv-pris Prix Europa.

Ingolf Gabold får en pris for sit arbejde i DR's dramaafdeling, hvor han stoppede i 2012. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen)

Manden bag DR's succesfulde serier 'Borgen', 'Forbrydelsen' og 'Broen', Ingolf Gabold, får europæisk tv-pris for sit lange virke inden for tv-drama.

Særprisen bliver uddelt ved Europas største festival for tv-, radio- og onlinemedier, Prix Europa den 24. oktober i Berlin. Her fejrer den europæiske mediebranche sig selv og hylder de bedste europæiske produktioner inden for de tre medieplatforme.

Det skriver DR i en pressemeddelelse.

Ingolf Gabold er født i Heidelberg i Tyskland i 1942 og forlod DR i 2012. I sin tid som dramachef i DR stod han blandt andet bag de tre serier, som både fik stor seersucces i Danmark, men også i flere lande i og uden for Europa.

Vil ikke selv tage æren

Ingolf Gabold selv kalder det en stor ære at modtage den såkaldte 'life achievement'-pris.

- De år, jeg har været dramachef, har været de morsomste i mit liv. Det har været fantastisk, at vi i fiktionsafdelingen i DR har fået lov til at gå den vej, vi gjorde, i de 13 år, jeg var chef, siger Ingolf Gabold til DR Kultur.

Han understreger, at det langt fra er ham selv, der kan tage æren for de tv-serier, som blev produceret i DR, mens han var chef.

- Det er jo ikke mig, der har skrevet 'Borgen', 'Forbrydelsen', 'Rejseholdet' og alle de andre serier. Det er i allerhøjeste grad et teamarbejde, som også har bestået af rasende gode forfattere og skide skønne skuespillere - og DR's direktion, som har givet os lov til det her, siger Ingolf Gabold.

Nuværende dramachef: Ingolf Gabold skabte metoden

Efter Ingolf Gabold forlod sin stilling i DR Drama, overtog den nuværende dramachef, Piv Bernth, jobbet. Hun mener, at Ingolf Gabold fuldt ud har fortjent en Prix Europas 'life achievement'-pris. Hun siger, at han har været med til at skabe metoden, som alle arbejder videre med, og at han har haft betydning for dramaproduktion både herhjemme og i udlandet.

- Ingolf har om nogen været grundlægger af det, der i dag kaldes den skandinaviske bølge. Han samlede sit hold og havde modet til at stole på forfatterne og producenterne og lade os arbejde i de retninger, vi ville, siger hun.