Manden bag mikrofonen: I 20 år har Carsten Holm skabt et rum i radioen

Når P6 BEAT-vært Carsten Holm skal gøre status over en karriere, der strækker sig over to årtier, så handler det ikke kun om at være tæt på store kunstnere og koncerter, at arbejde med Tværs-legenden Tine Bryld og i det hele taget arbejde med sin lidenskab: At lytte til, tænke og tale om musik.

Det handler især om at modtage en besked fra en lytter en mandag eftermiddag efter at have sendt Formiddagen på P6 BEAT, der f.eks. roser at man spillede netop dén sang eller fortalte en spændende historie.

Gør indtryk

'Som radiovært handler det jo om at kunne videreformidle musik på en måde, som lytteren tager til sig. Så man bliver rørt,' fortæller værten efter en dag med lagkage og lykønskninger i hobevis på de sociale medier fra lytterne. At dømme ud fra dem, er Carsten Holms formel populær:

'Det gælder om at kunne have den evne at kunne lave et rum for lytteren, som er helt sit eget sammenlignet med, hvordan musikradio ellers lyder. At invitere inden for i en klub eller et fællesskab, som ikke nødvendigvis er for alle, men for de indviede'.

Først ros, så ris

Det rum har han forsøgt at skabe siden dengang for to årtier siden, hvor den unge heavy metal-fan med eget lokalradioprogram i Frederiksværk på utraditionel fik job på P3's halvfemserprogram 'Heavyland'.

'Glimrende program, men der var nogle gange fejl. Så ringede jeg ind og komplimenterede til at starte med og så rettede jeg. Det blev jeg ved med, indtil Peter Genild (værten) spurgte, om jeg ikke ville komme ind og lave en udsendelse.'

Carsten Holm blev hængende og har siden udvidet smagen til andre genrer end heavy. Han har blandt andet lavet talentkonkurrencen 'KarriereKanonen', hvor Carsten Holm var med til at caste bands. Eller i STRAX og P3 Public Søndag, hvor et hav af musikere har været forbi mikrofonen.

Mødet med Tine Bryld gav dybde

Andre møder har indlejret sig dybt i ham. Særligt dengang, hvor han var med til at lave 'Tværs' med Tine Bryld.

'På det rent personlige plan, var det fedt at lave radio med Tine Bryld. Hun havde et utroligt overskud og energi. Det gav en dybde for mig,' fortæller Carsten Holm, der spillede musik i programmet imellem snakken med lytterne og Tine Bryld.

'Hvem synger, Jonas?'

Undervejs har et hav af musikere været forbi Carsten Holms mikrofon. En enkelt gang gik det dog ikke helt som han kunne have ønsket. Det var Mew der skulle interviewes:

'Jeg har spurgt Jonas Bjerre (forsanger i Mew) hvilken pige, der sang på deres plade. Jeg havde haft ret travlt og der var en masse ting, der stadig skulle på plads. 'Altså, det er mig,' sagde han så.

Den var ikke helt god, griner Carsten Holm.