Naviair: Vi har et troværdighedsproblem

Selskabet Naviair er overbevist om, at en medarbejders læk til Se og Hør er et enkeltstående tilfælde. Alligevel gør det ondt på troværdigheden.

Naviair, der styrer logistik omkring flytrafikken i mange danske lufthavne, erkender at en medarbejders lækage giver et troværdighedsproblem. (Foto: © Naviair, Naviar - billedet må gerne bruges)

Det var som følge af rygter i pressen, at den offentlige virksomhed Naviair undersøgte, om en af deres medarbejdere virkelig havde lækket fortrolige oplysninger til Se og Hør.

- Vi kunne ikke tro det, men det viste sig desværre at være rigtigt, siger selskabets kommunikationsdirektør Bo Pedersen.

- Kun sket en gang

Naviair har afskediget den pågældende medarbejder, som lækkede oplysninger om en flyrejse foretaget af medlemmer af kongehuset for omkring 10 år siden.

Selskabet vil fortsætte med at undersøge, om medarbejderen har andre lækager på samvittigheden, og om andre ansatte har gjort noget lignende.

- Vi har en stærk indikation på, at det kun er sket denne ene gang. Men det er også en gang for meget.

- Hvis der er andre, vil vi slå grundigt ned på det. Men der er ikke noget, der tyder på, at det er tilfældet, siger Bo Pedersen.

Giver et troværdighedsproblem

Han vil ikke fortælle, hvordan Naviair fandt frem til medarbejderen eller uddybe den pågældende sag. Det eneste, der vides om sagen er, at det drejer sig om oplysninger om et privatflys destination, som havde medlemmer af det danske kongehus ombord.

Det vides heller ikke, om Se og Hør brugte oplysningerne til noget.

I Naviair vil man nu fokusere på at understrege fortrolighedspligten overfor medarbejderne, men ifølge Bo Pedersen er sagen ikke noget, der skaber panik.

- Vi har ikke sikkerhedsproblemer, når der er tale om en enkelt sag for 10 år siden. Men vi har et troværdighedsproblem, som vi skal arbejde på. Når blot en enkelt medarbejder misbruger sin betroede stilling beklikker det vores troværdighed, understreger han.