Noora, Vilde og Eva til USA: Snart skal amerikanerne se 'Shame'

'Skam' bliver til 'Shame', når den norske ungdomsserie bliver tilgængelig for amerikanske unge.

'Skam' er blevet solgt til USA, hvor serien kommer til at hedde 'Shame'. (© NRK)

Inden længe kan de unge på den anden side af Atlanten også svælge i historien om Vilde, Noora, Isak og de andre Skam-karakterer.

Den norske ungdomsserie, som har fået selv danske unge til at bruge udtryk som "kødde", "hooke" og "dritkul", er nemlig blevet solgt til USA og Canada. Det oplyser den norske tv-station NRK i en pressemeddelelse.

Det er den norske tv-producent Simon Fuller, ejer af produktionsselskabet XiX Entertainment, som skal producere en amerikansk version af hitserien for NRK, som har produceret den norske version.

Internationalt fænomen

Det betyder, at Skam bliver til Shame, når ungdomsserie bliver tilgængelige for de amerikanske og canadiske unge.

- Vi er utrolig stolte af, at en serie rettet mod unge, som omhandler temaer som seksuel identitet, psykiske problemer, religion, voldtægt og spiseforstyrrelser, bliver et internationalt fænomen, siger redaktionschefen for NRK P3, Håkon Moslet.

Skam har siden starten af 2015 opnået stor succes med måden at fortælle historien på. Imellem afsnittene kan man på nettet følge med i Skam-karakterernes liv ved at læse sms'er, se små videoklip og følge dem på Instagram.

Sæson tre løber i øjeblikket over skærmen og har 1,2 millioner ugentlige seere. DR har indtil videre købt rettighederne til sæson et og to, som bliver vist med danske undertekster på tv og på nettet over julen.

Og så fortæller Håkon Moslet en glædelig nyhed til alle Skam-fans bag skærmene. Teamet bag serien er nemlig i øjeblikket ved at planlægge sæson fire, som bliver vist i Norge efter nytår.

/ritzau/