Nostalgi-trip: Ny version af mobilspillet 'Snake'

’Snake’ fra 1997 kommer i en ny udgave. Det er designet af manden bag det originale spil, som på ingen måde blev rig af kæmpesuccesen

'Snake' fra 1997 var standardprogram på 350 millioner solgte Nokia-telefoner. (Foto: PR-foto Nokia)

Der var engang, hvor sange med underlige titler som ’Mmmbop’ og ’Tubthumping’ lå øverst på hitlisterne, hvor den højeste mode var spraglede hip-hop-bukser og tårnhøje Buffalo-sko - og hvor ingen havde hørt om hverken ’Angry Birds’ eller ’Candy Crush Saga’.

Dengang dominerede Nokia mobilmarkedet totalt – og alle spillede et lille pixeleret spil kaldet ’Snake’ på deres mobiltelefon.

Nu er der snart mulighed for at få en lille dosis 90’er-nostalgi på sin smartphone, når en ny version af det klassiske spil den 14. maj lanceres i en helt ny udgave kaldet 'Snake Rewind'.

Fans af det gamle spil vil sandsynligvis glædes ved gensynet med dele af spillet, som er lavet med inspiration fra det gamle spils simple grafik.

Sådan kommer det nye spil til at se ud. (Foto: PR-foto Rumilus Design)

'Snakes' far: Jeg blev bestemt ikke rig

Den finske programmør bag det originale ’Snake’ fra 1997, Taneli Armanto, har været med til at udvikle det nye spil.

Men til trods for det gamle spils enorme succes, blev programmøren på ingen måde rig.

- Jeg fik en almindelig månedsløn, da jeg arbejdede hos Nokia dengang og kun en lille bonus bagefter. Så jeg blev bestemt ikke rig. Jeg vil derfor opfordre alle til at hente spillet og købe en masse ekstra-ting inde i det, så den situation kan ændre sig, siger Taneli Armanto til DR Kultur.

Installeret på 350 millioner mobiltelefoner

Det gamle ’Snake’s popularitet skyldtes ikke mindst, at spillet i mange år var præ-installeret på Nokias mobiltelefoner. Ifølge Nokia blev der solgt intet mindre end 350 millioner mobiltelefoner på verdensplan, hvor spillet var installeret.

- Den enorme succes var forvirrende for mig tilbage i 90'erne - og nu er den store interesse for det nye spil igen meget forvirrende, siger Taneli Armanto til DR Kultur og tilføjer, at han selv var aldeles afhængig af sit eget spil:

- Jeg var selv afhængig, men det var alligevel utroligt, at så mange andre mennesker også blev det.

'Snake'-simulator til ultra-nostalgikerne

Selvom ’Snake Rewind’ vil give mulighed for at spille med den gamle grafik, kommer det ifølge billederne på spillets hjemmeside ikke til at ligne det gamle spil helt.

Og skulle du ikke ligge inde med en gammel Nokiatelefon - er der heldigvis andre muligheder, hvis man vil have en endnu mere retro oplevelse.

Nostalgiske programmører har nemlig skabt flere forskellige apps, der simulerer ’Snake’ på Nokias gamle telefoner. Til Android findes ’Classic Snake – Nokia 97 Old’ og til iPhone spillet ’Snake ’97: retro telefon klassiker’.