Nu er det officielt: Matador bedste DR-program nogensinde

Brugerne var ikke i tvivl, da de skulle vælge det bedste fra DRs 90 år lange historie.

(Foto: Else Tolstrup © Type 2)

Brugerne har kåret Lise Nørgaards legendariske tv-serie Matador som det bedste program nogensinde i DRs historie.

Det står klart efter dr.dk/90-afstemningen – der har fundet sted i anledning af DRs 90 års fødselsdag i april – har nået sin afslutning.

- Jeg kan godt forstå, at Matador er blevet valgt. Serien er tidløs, siger Maria Rørbye Rønn, generaldirektør i DR, i forbindelse med Matadors kåring.

Generaldirektøren selv fan af Matador

Generaldirektøren er selv stor fan af serien, der første gang introducerede os for blandt andre Maude, Hans Christian, Mads Skjern, Ingeborg og grisehandler Larsen tilbage i 1978, og har både set den med sine forældre og børn.

Hun har sågar foræret sin mor DVD-boksen med alle seriens afsnit.

- Matador er i sig selv et stykke danmarkshistorie. Den fortæller os historien om os selv, både som samfund og som mennesker. Den har sat billeder på vores nations liv, mener Maria Rørbye Rønn.

Sender nyrestaureret udgave af tante Møhges fødselsdag

Som en gave til befolkningen vil DR i forbindelse med 90-års fejringen genudsende Matador-afsnittet ’Fødselsdagen’ i en helt nyrestaureret udgave.

Det er det afsnit, der har tante Møhges – påståede – 100 års fødselsdag som sit omdrejningspunkt.

”Enorm interesse for det vi laver”

Maria Rørbye Rønn er glad for den store interesse, der har været i forbindelse med dr.dk/90-kampagnen, hvor der er afgivet flere end 135.000 stemmer.

- Det viser, at der er en enorm interesse for det, vi laver, og også for at give sin mening til kende om det; både når det er fantastisk og når det ikke er fantastisk, mener generaldirektøren.

- Vi har fået ris og ros hele vores liv, og det er en vigtig drivkraft i vores videre arbejde, fortsætter hun.

Kæmpe fejring

I forbindelse med 90 års-fejringen vil DR også sende to tv-programmer, som kigger tilbage på de 90 største øjeblikke fra DRs historie. De to programmer, der har Sofie Linde som vært, bliver sendt i påsken på DR1.

Som endnu en fødselsdagsaktivitet stiller DR også 90 arkivklip til rådighed for brugernes fantasi og kreativitet. Med videoredigeringsværktøjet WeVideo kan brugerne redigere og sammensætte deres yndlingsklip, tilføje musikunderlægning og effekter og få resultatet vist på dr.dk.

Og det er alt sammen bare en lille del af DRs store 90 års-fejring.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk