Ny kulturminister: Licens skal ned med 5 procent om året

Fem procent om året over fem år. Så meget skal licensen beskæres, hvis det står til kulturminister Mette Bock (LA).

Kulturminister Mette Bock (LA) er ambitiøs i sine ønsker om sænkning af licensen. Hun er dog endnu ikke sikker på, at hun kan komme igennem med sine ønsker. (Foto: Òlafur Steinar Gestsson © (c) Scanpix)

Det skal være billigere at se tv, høre radio og surfe på dr.dk, når næste medieaftale træder i kraft i begyndelsen af 2019.

Licensen skal ned med fem procent hvert år i løbet af en femårs periode, hvis det står til den nye kulturminister, Mette Bock fra Liberal Alliance:

- Jeg er ambitiøs, og jeg vil gerne have sænket licensen med fem procent om året, siger Mette Bock i 'Mennesker og medier' på P1.

Dermed har hun sat tal på den nye regerings mål, som er, at der skal ske "en nedsættelse af licensen".

Hun har tidligere været ude og støtte et forslag fra Danske Medier om, at licensen skal ned med 25 procent over en femårig periode.

Mette Bock er dog langt fra sikker på, at hun kan komme igennem med sine ønsker om reduktion af licensen med i alt en fjerdedel.

For selv om hun på forhånd har støtte fra Dansk Folkeparti, har De Konservative for nylig slået fast, at partiet ikke vil være med til en så omfattende nedskæring.

Optaget af mangfoldighed

Mette Bock sætter også ord på regeringens ønske om at få privatiseret TV2, når den nuværende medaftale udløber i slutningen af 2018.

Hun siger blandt andet - med henvisning til en lignende situation i Norge - at "hun sagtens kan forestille sig", at et privatiseret TV2 får offentlig støtte til for eksempel nyhedsproduktion.

Til gengæld synes Mette Bock, at det er "en dårlig idé" at slå DR's og TV2's regioner sammen, sådan som kulturministeriets public service-udvalg for nyligt har foreslået:

- Jeg er optaget af mangfoldighed i mediebilledet. For hvis man mindsker mangfoldigheden, så mindsker man også kvaliteten, siger hun.

Rettelse: Vi har tidligere skrevet, at kulturministeren vil skære licensen med 25 procent. Det er forkert. Ministeren vil skære fem procent hvert år, og det er ikke det samme. DR beklager.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk