Nymphomaniac hitter blandt udenlandske pirater

Lars von Triers sexfilm er blevet downloadet over 280.000 gange i udlandet.

Lars von Triers sexfilm er blevet downloadet over 280.000 gange i udlandet.

Det kan godt være, at 'Nymphomaniac' har floppet i de udenlandske biografer, men filmen er til gengæld et kæmpe hit på ulovlige fildelingstjenester som Pirate Bay.

Filmen blev frigivet på den amerikanske Itunes Store i starten af marts, hvilket er næsten tre uger før den amerikanske biografpremiere sidste weekend.

Og den tidlige premiere på Itunes har tilsyneladende fået gang i de udenlandske netpirater.

Kun 1000 danske pirater

De første to uger efter frigivelsen er filmen nemlig blevet downloadet ulovligt 282.654 gange på udenlandske IP-adresser.

I samme periode er filmen blot blevet downloadet ulovligt 1003 gange fra danske IP-adresser.

Det viser tal fra den overvågning, som firmaet Mark Monitor har foretaget for Rettighedsalliancen, der blandet andet varetager filmbranchens interesser.

Ifølge Rettighedsalliancen har man taget højde for de danskere, som i forvejen gemmer sig bag udenlandske IP-adresser, fordi de eksempelvis ønsker at se det amerikanske Netflix.

Tal gennemhuller en myte

Talskvinde for Rettighedsalliancen, Maria Fredenslund, mener, at tallene er med til at modbevise en af myterne om, hvorfor folk downloader ulovligt fra nettet.

- Vi hører ofte historien om, at hvis blot filmene kom tidligere ud på det lovlige marked, så ville det mindske pirateri på nettet. Her kan vi så se, at antallet af ulovlige downloads rent faktisk eksploderer samtidig med, at filmen bliver gjort tilgængelig på den amerikanske Itunes, siger Maria Fredenslund.

Millioner har set 'Only God forgives'

Tæller man de ulovlige downloads i Danmark med, er 'Nymphomaniac' den 24. marts blevet downloadet hele 348.953 gange.

Lars von Trier er dog ikke den eneste danske instruktør, der hitter blandt piraterne på nettet. Også Nicolas Winding Refns 'Only God Forgives' er populær.

Filmen er foreløbig blevet downloadet over 2,5 millioner gange.