Nyt magasin gør narkomaner til bladpushere

Kulturmagasin om stoffer vil forsøge at afkriminalisere stofmisbrugere. Det handler om at skabe værdighed omkring dem, siger manden bag.

Den første udgave af Illegal Magasin udkommer i dag.

Et nyt magasin vil sætte fokus på stofmisbrugere, og samtidig forsøge at hjælpe nogle af de hårdeste ud af kriminalitet.

Illegal Magasin hedder det, og det er stiftet af den sociale iværksætter Michael Lodberg Olsen, der blandt andet står bag 'Det mobile fixerum'.

- Konsekvensen af den narkopolitik, der bliver ført, er, at folk ikke får hjælp. Krigen mod narko virker ikke, for stofferne har aldrig været billigere, og der har aldrig været flere, der tager det, siger han.

Han bor selv på det indre Vesterbro i København, hvor narkomiljøet er særlig hårdt, og med Illegal Magasin ønsker han at sætte fokus på de mennesker, der tager stoffet, for de er efter hans overbevisning tvunget ind i en subkultur af kriminelle.

Kulturmagasin om stoffer

Michael Lodberg Olsen kalder bladet for et kulturmagasin om stoffer, der portrætterer folk fra narkomiljøet og gennem debatindlæg forsøger at problematisere den indsats, der er gjort for at komme narkotikaproblemerne i Danmark til livs.

Han og den øvrige redaktion ønsker skabe opmærksomhed omkring brugerne, og hvordan man hjælper dem ud af deres problemer.

- Vi vil ikke have en narkopolitik, vi vil have en stofbrugerpolitik. Vi vil have fokus på de mennesker, der tager stoffet, siger han.

Skal skabe værdighed

Magasinet skal sælges af gadeplan af stofmisbrugerne ud fra den samme skabelon, som distributionen af hjemløseavisen 'Hus Forbi' er bygget op omkring. Misbrugeren køber magasinet for ti kroner og kan sælge det videre på gaden for 30.

Ifølge Michael Lodberg Olsen bidrager de til en lille afkriminalisering af gadens misbrugere, og det kan forhåbentlig være med til at ændre det øvrige samfunds syn på dem.

- Stofmisbrugere er de mest udstødte i samfundet. De er de laveste, det handler om at skabe værdighed omkring dem.

Illegal Magasin er finansieret af mindre fonde, mens Michael Olsen og bladets øvrige bidragydere er ulønnede.

Facebook
Twitter