Oliver Bjerrehuus: Se og Hør ødelagde min modelkarriere

Modelbranchen fyrede Oliver Bjerrehuus efter opdigtet historie i bladet.

Se og Hør fik alvorlig kritik i Pressenævnet, efter at bladet skrev en falsk historie om Oliver Bjerrehuus i 2012. (Foto: DR Dokumentar © DR)

Det kom til at koste modellen Oliver Bjerrehuus dyrt, da Se og Hør i 2012 bragte en historie om, at han gik til narkoafvænning på en klinik i København.

I dag har han mistet de kontrakter, som han tidligere havde i modelverdenen, selv om ugebladets historie viste sig at være forkert.

Det fortæller han i DR-dokumentaren "Historien bag historien - Jagtet af Se og Hør", der bliver vist i aften på DR1.

Bragte falsk historieI foråret 2012 gik Oliver Bjerrehuus til fast urinprøvekontrol på Familieambulatoriet i København i et par måneder.

Efter en af kontrollerne sad Se og Hør uden for ambulatoriet og tog en række paparazzifotos af fotomodellen.

Billederne blev bragt i forbindelse med en artikel, som i modstrid med sandheden, fortalte, at Oliver Bjerrehuus var til metadonbehandling - altså narkoafvænning - på ambulatoriet.

Se og Hør modtog senere alvorlig kritik i Pressenævnet for at have bragt de usande oplysninger, der bliver betegnet som meget skadelige og krænkende for Oliver Bjerrehuus.

- Jeg mistede alt mit arbejde efter den historie, og jeg har ikke haft modelarbejde hos de samarbejdspartnere siden. Jeg er i dag tvunget til udlandet for at få arbejde, siger Oliver Bjerrehuus.

- De gav mig sorte rande under øjnene

Ifølge Oliver Bjerrehuus blev indtrykkene fra billederne yderligere negative, fordi han mener, at Se og Hør manipulerede med optagelserne.

- De lavede mig sorte rande i ansigtet, sorte streger i panden, og de gjorde mig lettere skeløjet. Jeg er ikke i tvivl om, at de også manipulerede med billederne, siger Bjerrehuus.

I årets første udgave af aHA! er Suzanne Bjerrehuus på slap line sammen med sin søn topmodellen Oliver Bjerrehuus, og de dyster mod tidligere landsholdsspiller Preben Elkjær, der har taget fodboldkommentator Svend Gehrs med. (Foto: Kirsten Ellebæk © Type 1)

Fotomodellen fortæller også, at historien satte dybe spor i hans egen selvopfattelse:

- Jeg gav op i livet i en grad. Mange venner holdt jeg op med at tale med, og på et tidspunkt troede jeg faktisk på, at jeg var et skidt menneske. I det år havde jeg faktisk ikke lyst til at være mig selv.

Se og Hør afviser fotomanipulation

Hos Se og Hør vil den nuværende chefredaktør Niels Pinborg ikke kommentere på, om Se og Hør har fotomanipuleret med billeder af Oliver Bjerrehuus, da det foregik før, han kom til ugebladet.

Men han afviser, at Se og Hør benytter fotomanipulation i dag.

- Vi er underlagt de samme regler som brug af billeder som andre medier. Vi kan klippe billeder sammen i collager, men vi manipulerer ikke med billederne, siger Niels Pinborg.

"Historien bag historien - Jagtet af Se og Hør" bliver sendt på DR1 i aften 20.40.

Facebook
Twitter