OVERBLIK Så ruller Se og Hør-sagen igen

I dag har Københavns Vestegns Politi rejst tiltale mod otte personer i Se og Hør-sagen. Få her et kort overblik over sagen indtil nu.

Anklagemyndigheden har rejst tiltale i Se og Hør-sagen, hvor kendte og kongeliges privatliv er blevet krænket. (Foto: © Kasper palsnov, Scanpix)

Det startede egentlig med en foromtale af en bog.

Nu er det indtil videre endt med, at i alt otte personer tiltales i Se og Hør-sagen.

Derudover har Københavns Vestegns Politi i dag også rejst tiltale mod bladets udgiver, Aller Media.

Få her et overblik over sagens forløb indtil videre:

28. april 2014: BT skriver i en foromtale af bogen ’Livet, det forbandede’ af Ken B. Rasmussen, at en tidligere ansat hos IBM har leveret oplysninger om kendte danskeres kreditkortbrug til Se og Hør. Ken B. Rasmussen er tidligere Se og Hør-journalist, der sigtes i sagen senere.

Københavns Vestegns Politi indleder en efterforskning. Også bladhuset Aller, som udgiver Se og Hør, starter sin egen interne undersøgelse.

5. maj 2014:

Københavns Vestegns Politi sigter den såkaldte tys-tys-kilde, der har leveret fortrolige kreditkortoplysinger til ugebladet via sit arbejde hos det daværende PBS - senere Nets.

22. maj 2014:

Ugebladets tidligere chefredaktør Henrik Qvortrup sigtes sammen med endnu en tidligere chefredaktør, nemlig Kim Henningsen. Senere sigtes også blandt andre udgiverdirektør i Aller, Per Ingdal, samt en forhenværende redaktionschef på bladet.

Juli 2014:

Politiet mistænker Se og Hør for at have betalt kilder i både politiet, hoffet, Københavns Lufthavn, et flyselskab og på Rigshospitalet for oplysninger. Det kommer frem I Østre Landsret under et retsmøde.

6. juli 2016:

Københavns Vestegns Politi rejser tiltale mod i alt otte personer i Se og Hør-sagen – oprindeligt var 12 personer dog mistænkte i sagen.

Tidligere chefredaktør Henrik Qvortrup er blevet tiltalt i sagen, siger hans advokat til Ritzau.

Aller Media erkender sit ansvar i sagen og oplyser, at selskabet er rede til at betale bøde efter domstolenes nærmere bestemmelse.

Retssagen forventes at starte 9. september 2016 i Retten i Glostrup, og en dom forventes at falde i slutningen af november 2016.

Kilder: Ritzau og dr.dk