Pernille Blume til P3: Trist at gøre min sejr til noget sexistisk

Guldmedaljevinderen har ikke set P3's såkaldte hyldestvideo, der er havnet i shitstorm på grund af sexisme.

Det er den tydelige overraskelse over sejren, der gør, at hun har fået så stor opmærksomhed, mener svømmer Pernille Blume, der vandt OL-finalen i 50 meter fri. (Foto: © MARCOS BRINDICCI, Scanpix)

Det tog bare 24.07 sekunder. Så havde Pernille Blume både slået dansk rekord i 50 meter fri og vundet olympisk guld og en plads i danskernes hjerter.

Medierne gik i selvsving i en glædesrus over den hidtil ukendte olympiske mester, der blot et halvt år forinden havde sagt farvel til svømmesporten, fordi hun ikke længere havde motivationen.

Historier om Pernille Blume kom bredt ud på de sociale medier, men en satirisk video fra P3 har vakt forargelse og er havnet i en shitstorm.

Videoen er en satirisk hyldest til Pernille Blume, der ifølge P3 har fået uforholdsmæssig meget pressedækning, fordi hun ser godt ud.

En mand kun iført speedos, badehat og svømmebriller står og tager på sig selv mens han synger tvetydige ord med stærkt seksuelle undertoner.

Opmærksomhed handler om min præstation

Videoen har fået en hård medfart på de sociale medier, hvor flere facebookbrugere har kritiseret den i højlydte vendinger.

Hovedpersonen selv tager den med ro, da P1-programmet Shitstorm ringer hende op.

- Satire er jo satire. Men det er da lidt trist, at min medaljesejr pludselig skal blive til noget sexistisk. Det er jo en sportspræstation. Mit udseende og min præstation ved OL har jo ikke noget med hinanden at gøre, siger Pernille Blume, der netop er vendt hjem fra Rio sammen med de andre OL-deltagere.

Hun tror ikke, det er hendes udseende, der gør, at hun har fået så stor opmærksomhed, men snarere den måde hun så ud på, da det gik op for hende, at hun havde vundet guld.

- Jeg tror, at det har mere at gøre med min egen reaktion oven på min præstation. Jeg tror, folk kan relatere til min historie og overraskelsen ved min medaljesejr, siger hun i Shitstorm på P1.

- Tænk jer om en anden gang, P3

P3’s video er på facebook blevet set over 163.000 gange, blandt andet af Pernille Blumes mor, der til Ekstra Bladet siger, at hun syntes den er klam og utilstedelig, og at den har gjort hende ked af det.

P3 forsvarer videoen med, at den skal gøre grin med den sexisme, den selv bliver et eksempel på.

Men Pernille Blume har ikke set den og har heller ikke tænkt sig at gøre det. Ikke fordi hun tror, det ville påvirke hende synderligt.

- Jeg har prioriteret ikke at se den, lige nu har jeg ikke brug for at se sådan en video. Men jeg ville nok bare trække på skuldrene, jeg synes, det hele er lidt spøjst.

Og selv om hun tager polemikken i stiv arm, så har hun alligevel et godt råd til P3:

- En anden gang burde P3 nok tænke tingene til ende, i stedet for at fyre noget af, som kun er sjovt i øjeblikket, og tænke: Er det her rent faktisk et smart træk, siger hun til Shitstorm på P1.