Politiet: Mistankegrundlag mod Se og Hør-forfatter har ændret sig

Det er et helt nyt mistankegrundlag imod forfatter og tidligere Se og Hør-journalist Ken B. Rasmussen, der fik politiet til at ransage hans hjem og sigte ham.

I slutningen af april kom Ken B. Rasmussens roman "Livet, det forbandede" på gaden. Forfatteren har selv en fortid som journalist på Se og Hør. (Foto: © Scanpix)

Den mistanke, der er mod tidligere Se og Hør-forfatter Ken B. Ramussen for at overtræde straffeloven i forbindelse med et læk af kendte og kongeliges kreditkortoplysninger, har ændret sig og er styrket i løbet af den sidste uge.

Det er sket på baggrund af politiets egen efterforskning, og altså ikke på baggrund af presseskriverier, oplyser politiinspektør Bent Isager-Nielsen fra Københavns Vestegns Politi til DR Nyheder.

Han vil dog ikke oplyse, hvad det er i politiets efterforskning, der har ændret sig inden for den sidste uge.

På spørgsmålet om, hvad politiet forventer at få ud af ransagningen hos Ken B. Rasmussen, når nu Se og Hør-sagen har været omtalt i 14 dage, siger Bent Isager-Nielsen.

- Når vi først går ind og finder mails, telefoner og sms'er, så er det vores erfaring, at det godt kan nytte at ransage, selv efter at en sag har været omtalt, siger han.

Ken B.: Jeg er uskyldig

Ken B. Rasmussen siger til DR Nyheder, at han ikke er skyldig i sigtelserne mod ham.

Politiet ransagede onsdag fire adresser i Storkøbenhavn - Aller Media A/S, Ken B. Rasmussens hjem, en anden tidligere Se og Hør-journalists hjem og forlaget Bogkompagniet, som udgav Ken B. Rasmussens roman "Livet, det forbandede".

Hovedmistanken mod Ken B. Rasmussen og en anden tidligere journalist på Se og Hør går på, at de har samarbejdet med en tidligere IBM-ansat med adgang til data hos Nets - den såkaldte "tys-tys kilde" - som på ulovlig vis har videresolgt kendte og kongeliges kreditkortoplysninger.

Ifølge politiet er det ikke slut med at afhøre og sigte personer i sagen.

Tys-tys-kilde er sigtet

Den 6. maj valgte politiet at sigte tys-tys-kilden, efter at han var blevet afhørt.

Tys-tys-kilden er sigtet efter straffelovens paragraf 263, der handler om at skaffe sig adgang til andres oplysninger, og for at overtræde markedsføringslovens bestemmelser om forbud mod at videregive forretningshemmeligheder.

Nyhedschef hos Se og Hør fra 2007 til 2013, Lise Bondesen, er også tidligere blevet afhørt af politiet. Hun har dog oplyst, at politiet ikke fandt anledning til at rejse sigtelse.

Selvom tidligere Se og Hør-chefredaktør Henrik Qvortrup kan vise sig at være en af hovedpersonerne i den alvorlige sag om videregivelse af kendte og kongeliges kreditkortoplysninger, er han stadig ikke blevet afhørt af politiet.

Hans advokat har dog onsdag rettet henvendelse til Københavns Vestegns Politi og foreslået en konkret dato.