Politiet om Se og Hør-sagen: Alle medier ved åbenbart, hvem der står bag

Københavns Vestegns Politi sidder inde med navne på personer, der angiveligt skulle være indblandet i Se og Hør-sagen, men der er endnu intet konkret at arbejde ud fra, lyder det.

Carsten Jansson, vicepolitiinspektør hos Københavns Vestegns Politi, fortæller, at politiets undersøgelse af Se og Hør-sagen endnu ikke er nået så langt, at man vil trække personer ind i billedet. (Foto: © DR, DR)

Beskyldningerne mod Se og Hør og en unavngiven it-specialist, der angiveligt skal have videregivet oplysninger om kendte menneskers kreditkort, bliver lige nu undersøgt af Københavns Vestegns Politi.

Indtil videre er man i gang med at undersøge alle potentielle teser i samarbejde med IBM og Nets, hvor it-specialisten angiveligt skulle have været ansat.

- Vi har nogle navne med i billedet, men vi ved i virkeligheden ikke noget endnu, siger vicepolitiinspektør Carsten Jansson.

Medarbejder sendt hjem af Nordea

Sagen har allerede fået hoveder til at rulle, selvom intet endnu er blevet bekræftet. TV2's politiske kommentator, Henrik Qvortrup, har opsagt sin stilling på grund af sin involvering i sagen som tidligere chefredaktør på Se og Hør.

Også en person, der arbejder for en underleverandør til Nordea, er tilsyneladende blevet bedt om at blive væk fra banken. Angiveligt fordi vedkommende er mistænkt for at stå bag de påståede læk til Se og Hør.

Det fortæller bankens pressechef, Stephan Ghisler-Solvang, til Metroxpress. En oplysning, som Nordea har bekræftet over for DR Nyheder.

- Jeg kan bekræfte, at personen har været ansat hos en underleverandør, der har lavet it-systemer for os og formelt har arbejdet hos os. På grund af sagens alvor, så har vi bedt vores leverandør stille en anden medarbejder til rådighed for os, siger han.

Følger med i medierne

Carsten Jansson fortæller, at politiet også har læst historierne i medierne, der peger på unavngivne personer som ansvarlige for lækket.

- Alle medierne ved åbenbart, hvem der skulle stå bag, men det kan vi ikke få at vide, siger han.

- Det tager vi med, men vi tager ikke folk ind, før vi har sikker grund under fødderne.