Professor: Vi bliver overinformeret om præsidentvalgkampen

Dækningen af præsidentvalgkampen er ude af proportioner, mener professor Hans-Henrik Holm.

Den amerikanske præsidentvalgkamp er i fuld gang. (Foto: Chip SOmodevilla © Scanpix)

Live fra Texas. Mange timers indslag med kommentatorer. Det kan næppe være gået nogens næse forbi, at der netop har været afholdt "supertirsdag" i den amerikanske præsidentvalgkamp. Men danske mediers dækning er for massiv. Det mener professor ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Hans-Henrik Holm:

- Jeg synes, at dækningen er ude af proportioner, siger han til Mennesker og medier på P1.

Supertirsdag i selvsving

Hør debatten i 'Mennesker og medier: Supertirsdag i selvsving' på P1 her.

Men Hans-Henrik Holm synes også, at selve dækningen er for skæv:

- Vi får en dækning af det bizarre. Jeg tror, at de fleste seere sidder tilbage med en forestilling om, at ”det er sgu et mærkeligt land”, siger han.

For meget fokus på kandidaterne

Vibeke Tjalve, USA-forsker ved Dansk Institut for Internationale studier, er også kritisk overfor dækningen. Der er alt for meget fokus på kandidaterne, siger hun og efterlyser mere dækning af de overordnede strømninger, som præger det amerikanske samfund:

- Hvis vi forstod de større strømninger, så ville vi have nemmere ved at pille de interessante dele ud - det som har konsekvens for os i en europæisk sammenhæng, siger Vibeke Tjalve.

Thomas Falbe, ledende redaktionschef i DR Nyheder, mener dog ikke, at DR kun har fokus på kandidaterne, men også på, at det amerikanske folk sætter kryds på en anden måde:

- Selvfølgelig skaber det større fascination, når der er sådan nogle meget levende kandidater, som fylder meget, men det er jo ikke det, der er afgørende. Vi prøver også at fokusere på, at her er noget nyt i gang, siger Thomas Falbe.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve