Quizkonges 3000 vittigheder sat til salg

I årtier var han hele Danmarks quizkonge og en levende tv-legende. Nu kan du købe Otto Leisners mange vittigheder på en onlineauktion.

Da Otto Lesiner døde i 2008 skrev Jyllands-Posten blandet andet, "at han elskede den lette, livsbekræftende underholdning, præcis som sit publikum, og at han besad et evig-ungt og uskyldigt sind'. Det kendte tv-vært nåede at blive 91 år. På billedet ses Otto Leisner i et af sine mest kende programmer 'Pladeparade', som blev sendt fra 1957-1963.

Træt af at være en dødbider?

Det er ikke altid lige nemt at hitte på en vittig bemærkning at imponere med. Men hvis du lider af mangel på sjovt materiale til kommende middagsselskaber, så er der råd for det.

Otto Leisner var altid ekstrem velforberedt, inden han gik på skærmen. Alle vittigheder var skrevet ned med letaflæselig maskinskrift.

Tre propfyldte arkivkasser

Den afdøde studie- og radiovært Otto Leisner samlede nemlig adskillige af sine vittigheder i et arkiv, som nu kan købes på auktion hos Lauritz.com.

Der er tale om et kartotek på tre arkivkasser, hvor meget af indholdet blev brugt i radio- og tv-programmer.

Otto Leisner var altid ekstrem velforberedt, inden han gik på skærmen. Alle vittigheder var skrevet ned med letaflæselig maskinskrift.

Vittighedsarkivet på omtrent 3000 morsomheder er delt op i kategorier, så man kan finde den, der passer til lejligheden.

Prisen siger intet om vittighedernes kvalitet

Auktionshuset Lauritz.com vil ikke ud med, hvem det er, der har sat de mange vittigheder til salg, men oplyser blot, at der er tale om efterkommere til den kendte quizvært.

Den oprindelige vurdering af de 3000 vittigheder lød på 5000 kroner, og vurderingen var med vilje sat meget konservativt, fortæller Helle Kamvig, vurderingsekspert hos Lauritz.com.

- Vurderingsprisen siger ikke noget om vittighedernes kvalitet, men mere noget om, at det er Otto Leisner, som har fortalt dem. Jeg satte med vilje prisen lidt lavt, fordi det aldrig er rigtig er til at sige, hvor meget folk vil give for den slags pudsige ting, siger Helle Kamvig.

Otto Leisner var altid ekstrem velforberedt, inden han gik på skærmen. Alle vittigheder var skrevet ned med letaflæselig maskinskrift.

Auktion slutter om seks dage

Foreløbig har auktionen slået alle rekorder i antallet af sidevisninger på Lauritz.coms hjemmeside.

Det højeste bud er indtil videre 8000 kroner, men der er dog stadig seks dage tilbage til auktionen slutter den 16. september.

36 år på skærmen

Den folkekære vært var en af dansk tv's pionerer og tv-monopolets underholdningskonge.

Han debuterede i Statsradiofonien i 1945 og blev senere vært på tv-programmet Ved Pejsen fra 1955 og det populære Pladeparade, som kørte fra 1957 til 1963. Hans sidste optræden på tv var i 1991.

Herefter fulgte en masse quizprogrammer, som blandt andet Kvit eller Dobbelt og H.O.P.L.A. Leisner gik på pension, som 70-årig og gik bort i 2008 i en alder af 91 år.

Du kan se mere til Otto Leisner i DR's arkiver på siden her, og hvis du ønsker at byde på tv-værtens vittigheder kan du gøre det på Lauritz.coms hjemmeside.

Facebook
Twitter