5.906.413,37 kroner.
Så mange penge vil gratisavisen MetroXpress modtage i mediestøtte i 2014.
En ganske pæn sum penge, men intet imod de knap 20 millioner kroner som eksempelvis Berlingske, Politiken og Jyllands-Posten får hver især, selvom alle tre aviser har markant færre læsere end MetroXpress.
Gamle avishuse løber med støtten
Chefredaktør på MetroXpress, Jonas Kuld Rathje, siger, at de knap seks millioner kroner i offentlig støtte var "nogenlunde som forventet", da man i sin tid sendte en ansøgning af sted til Kulturstyrelsen.
Han er dog ikke bange for at kritisere støtteordningen, som han mener, bør afskaffes.
- Jeg synes hele mediestøtte-ordningen er forrykt. Hele ideen er, at man skal støtte nye innovative nedier, men resultatet er, at det er de gamle avishuse, som stadig skovler penge ind, siger Jonas Kuld Rathje.
Ændrer ingenting
Det er Medienævnet under Kulturstyrelsen, der hvert år tager stilling til, hvilke medier, der skal have del i de 370 millioner offentlige støttekroner.
Jonas Kuld Rathje har dog ingen forventninger om, at MetroXpress får øget støtten de kommende år.
- Vi har i hvert fald ingen planer om at indrette vores medie på en bestemt måde for at få del i støtten. Det er ikke hensigtsmæssigt at lave en avis, som er afhængig af en støtteordning, siger Jonas Kuld Rathje.
Ambitionen er lykkedes
Spørger man adjunkt ved Journalistik på Syddansk Universitet, Aske Kammer, så har Medienævnet rent faktisk lykkedes med at omfordele støtten fra de klassiske til de nye medier.
- Der har fra starten været en ambition om, at digitale medier skulle støttes med den nye mediestøtte-ordning. Som jeg kan se det, så bliver der i år givet knap 10 millioner kroner udelukkende til digitale udgivelser. Så de er jo faktisk lykkedes med den ambition, siger Aske Kammer.
Citathistorier giver ikke nødvendigvis støttte
Selvom de digitale medier nu får mediestøtte for første gang, er der stadig en lang række, som har fået afslag fra Medienævnet.
Et af dem er sitet Bolius.dk, der ifølge dem selv, er blevet citeret 4.971 gange i andre medier sidste år.
Men mange citathistorier er ikke lig med mediestøtte, siger Aske Kammer.
- For at være støtteberettiget skal man blandt andet dække et bredt emneområde, med behandling af aktuelt nyhedsstof. Det er jo ikke sikkert, man gør det, bare fordi man bliver citeret mange gange, siger han.