Sådan blev skolelæreren Michael Dyrby til magtfuld TV 2-mand

Michael Dyrby er hoppet fra det ene TV 2-job til det andet. Nu er hans tid på tv-kanalen dog slut grundet en affære.

Michael Dyrby har lagt mange år af sin journalistiske karriere hos TV 2. I dag er det dog slut grundet en affære, der har fået ham til at forlade sit job. Her er det et bilede fra 2004, hvor han var TV 2's nyhedschef. (Foto: Jørgen jessen © Scanpix)

Det er en erfaren TV 2-direktør, der i dag har fratrådt sin stilling med øjeblikkelig virkning på grund af en affære.

Da Michael Dyrby satte sig i nyhedsdirektørstolen hos TV 2 og blev en del af direktionen i 2010, var han allerede gammel i gårde på tv-stationen. Faktisk har han arbejdet på TV 2’s kanaler, siden han blev færdiguddannet som journalist i 1989.

Første job var hos TV 2 MidtVest, så blev det til et job som redaktionsleder på TV 2 Østjylland, hvor han også var souschef, inden han i 1994 trådte ind i TV 2 Nyhedernes lokaler som redaktionssekretær.

I 1997 blev han redaktionschef og souschef på TV 2 Nyhederne, hvor han i 2003 blev nyhedschef.

Michael Dyrby troede oprindeligt, at han skulle være lærer – det var i hvert fald den uddannelse, han først fik, inden den nordjyske lærer begyndte at læse til journalist.

På TV 2 har den 57-årige Dyrby blandt andet været med til at opbygge kanalens morgensatsning med Go’ Morgen Danmark og de tilhørende nyhedsudsendelser.

- TV 2 har været mit andet hjem, og jeg har nydt hver en dag – hver en time – jeg har tilbragt først på Kvægtorvet i Odense og på Teglholmen i København. Det har været et privilegium at være en del af teamet, siger Michael Dyrby i en pressemeddelelse.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve