Sådan fordeles mediestøtte-millionerne

370 millioner kroner i mediestøtte er netop blevet fordelt mellem 61 medier. Se hvem der har fået støtte her.

For første gang nogensinde får netmedier som Altinget.dk og avisen.dk del i mediestøtten. Det er dog fortsat de store dagblade som snupper den største del af den offentlige mediestøtte. (Foto: © Sofie Rønde Mathiesen, DR)

For første gang får danske netmedierne som Altinget.dk, Avisen.dk og Den Korte Avis del i mediestøtten.

De store landsdækkende aviser får stadig del i støtten, men skal med den nye lov forvente, at tilskuddet bliver mindre over de næste tre år.

102 danske medier har søgt om mediestøtte, og 61 får del i den.

17 af dem har ikke tidligere fået tilskud fra mediestøtteordning under Kulturministeriet. Af de 17 nye medier er 13 skrevne internetmedier, oplyser Medienævnet.

Tilfreds kulturminister

Omlægningen af mediestøtten har betydet, at nye internetmedier er kommet til, og at langt de fleste medier, som tidligere har fået tilskud, også får tilskud fra den nye ordning.

Samtidig er der sket omfordeling fra de store medier til mindre og lokale medier.

Kulturminister Marianne Jelved (R) er glad for, at den nye mediestøtteordning ser ud til at virke efter hensigten.

- Det handler om at støtte produktion fremfor distribution - journalister og redaktionelt indhold fremfor papir og tryksværte. Medienævnets fordeling betyder, at 17 medier, der ikke fik tilskud under den tidligere ordning, nu får tilskud, siger hun.

Tre år med overgangsordning

- Det betyder, at web- og flere nichemedier får andel i støtten, samtidig med at de eksisterende printmedier og mangfoldigheden bevares. Det er godt. Det er også efter hensigten, at 17 regionale og lokale aviser får højere tilskud end tidligere.

Omfordelingen af mediestøtten fra de store medier til de små og nye medier indfases over en treårig periode via overgangsordningen.

- Det forventer jeg, sikrer en god omstillingsproces for de medier, der får nedsat deres tilskud efter den nye ordning, siger Marianne Jelved i en kommentar til Medienævnets tildeling af mediestøtte.

Du kan finde en oversigt over, hvilke medier der har fået del i mediestøtten her.

/ritzau/