Sisse Fisker har sagt op i DR

Den kendte vært vil blandt andet bruge mere tid med familien og rejse mere. Hun beholder dog tilknytning til DR.

Sisse Fisker har blandt andet været vært på Aftenshowet, OL-dækningen og senest 'Glimt af Danmark', der netop har haft premiere på DR1. (Foto: © Agnete Schlichtkrull, DR)

Den kendte tv-vært Sisse Fisker har sagt op på DR.

Værten bevarer dog sin tilknytning til DR som freelancer, men i stedet for en fast vagtplan fylder Sisse Fisker blandt andet kalenderen med rejser, mere tid til familien, frivilligt arbejde og en ny bog.

Det fortæller Sisse Fisker til DR Kultur.

- Det er en aftale, jeg har lavet med min chef, og vi er stadig fine venner, så der er ikke noget der, siger hun og fortsætter:

- Men jeg har bare lyst til at have mere tid til familien, komme ud og rejse og arbejde videre med min frivillige forening SMILfonden, der laver fester og arrangementer for indlagte børn.

Et "på gensyn" efter ni faste år

Sisse Fisker, der har været ansat i DR i knap ni år, bliver dog stadig ved med at dukke op på skærmen.

Denne gang bliver det bare som freelancer på DR.

- Jeg elsker stadig DR. Siden jeg forlod Aftenshowet, har jeg været fast tilknyttet nogle andre programmer, men som freelancer bliver det noget med at lave en to til tre programserier om året, og på den måde får jeg mere tid til min familie og andre projekter, siger Sisse Fisker.

Slut med fast løn

Det betyder dog, at det er slut med den faste løn:

- Der kommer ingen faste penge ind fra oktober, så det er lidt vildt, siger værten, der glæder sig til at fokusere på sit frivillige arbejde i SMILfonden:

- Mine egne børn blev opereret for lyskebrok på børnekirurgisk klinik på Riget. Heldigvis var det ikke så alvorligt, men der så jeg jo både nyrebørn og leverbørn, og hvordan familier lever derinde, har deres eget køleskab og hvordan par er ved at gå fra hinanden.

I september skal hun derfor blandt andet til Aalborg Sygehus, hvor en række børn kan se frem til kage og underholdning.

Flere værter stoppet på Aftenshowet

I den seneste tid er der foregået en del udskiftning på Aftenshowet. I januar stoppede Sisse Fisker, som altså nu stopper helt som fastansat på DR. I samme måned stoppede Marie Yde og og Kristian Porsgaard Rosasco. Og i april skiftede Louise Wolff til TV 2.

Henriette Marienslund, der er fungerende kanalchef på DR1, afviser, at der skulle være problemer med at holde på medarbejderne på Aftenshowet.

- Der er mange forskellige grunde til, at folk ikke er der mere. Det er jo helt forskelligt fra person til person, og det er jo foregået over lang tid. Vi lider ingen nød og har et stærkt hold. Sisse har ønsket at prøve noget andet, og det har jeg fuld respekt for, siger kanalchefen, der er glad for, at Sisse Fisker fortsat skal lave programmer på DR.

- Hun er rigtig god på livsstil og på de nære emner. Og synes jeg i særklasse, at hun er god til at komme ud til folk og tale med både høj og lav og tyk og tynd.