Sovende Bamse hitter på kinesisk YouTube

DR-børneprogrammet ’Godnat Ramasjang’, der viser sovende Ramasjangfigurer som Bamse og Kylling, er blevet et hit på den kinesiske udgave af YouTube.

- Hvad gør man, hvis jeres søde børn ikke vil slippe fjernsynet og ikke vil gå seng om aftenen? En dansk børne-tv-kanal har fundet en god løsning. Sådan lyder indledningen på nyhedsindslaget om 'Godnat Ramasjang' på den statsejede kinesiske tv-station CCTV.

Hvis du en sen aftentime har zappet forbi DRs børnekanal Ramasjang, har du sikkert set de kendte børnefigurer og værter få sig en på øjet.

Nu er Bamse, Kylling, Signe Lindkvist og alle de andre blevet et mindre viralt hit i Kina.

En film af de sovende børnefigurer er blevet set over 20.000 gange på 'YouKu', den kinesiske udgave af YouTube, og har samtidigt spredt sig til andre kinesiske videosider, samt 'Weibo' - det kinesiske Twitter.

Det fortæller journalist Celine Huang fra den kinesiske avis Chengdu Economic Daily til dr.dk/kultur.

Vist på stats-tv

Celine Huang så selv de sovende figurer i en nyhedsudsendelse på den statslige tv-kanal CCTV, der dækker det meste af Kina.

Indslaget fortæller, hvordan 'Godnat Ramasjang' bruges til at forklare børnene, at der nu ikke er mere fjernsyn for i dag, og det er tid til at gå i seng.

Se nyhedsindslaget fra kinesiske CCTV her.

Celine Huang mener, det er en sjov måde at lære andre landes kultur på, da søvn i Kina er noget af det kedeligste og mest upassende at vise på tv - især til børn.

Ifølge hende er indslaget spændende for kineserne, da Ramasjang bruger de sovende figurer til at skabe et levende univers og samtidigt signalerer, at børnene ikke går glip af noget ved at gå i seng.

Spredt sig fra kinesiske studerende i Danmark

Hun tror, at det er kinesiske studerende i Danmark, der har set programmet og efterfølgende lagt det på nettet. Derfra har det så spredt sig til YouKu, Weibo og til sidst CCTV.

Celine Huang har hørt om flere forældre, der har forsøgt at bruge Yuko-klippet til at få deres børn til at sove.

Selv har hun vist det til sin lille niece - dog uden held.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk