Stamværtshus siger farvel til Mopper: Hun havde sin egen plads i baren og var sød mod alle

Islands Brygge mistede i går Ann-Patricia ’Mopper’ Christiansen. Det lokkede i dag både fans og journalister til reality-stjernens stamværtshus.

Ann-Patricia 'Mopper' Christiansen er mor til bokseren Mikkel Kessler og reality-stjernen Linse Kessler. Hun døde i går - 78 år gammel. (Foto: Camilla rønde © Scanpix)

Inde i det brune røgfyldte værtshus Haraldsborg på Islands Brygge i København er der flere journalister end bajerdrikkende gæster.

Et kamerahold fra TV 2 er i gang med at interviewe ejeren. Ekstra Bladet står i kø til det næste interview, mens en journalist fra BT sidder og taler med to lokale med hver sin øl.

Normalt er ejeren af værtshuset og dets stamgæster vant til kameraer, når TV 3’s reality-program ’Familien fra Bryggen’ bliver filmet. Men ikke på samme måde som i dag.

Værtshuset mistede i går en af sine stamgæster og TV 3 en af hovedpersonerne i sit populære program; Danmarks måske ældste reality-stjerne Ann-Patricia ’Mopper’ Christiansen.

Værtshusejer: Hun efterlader et tomrum

Da både TV 2 og Ekstra Bladet er færdig med at optage, åbner værtshuset ejer, Peter Rex, et par enkelte nye øl til gæsterne.

- De skal jo ikke dø af tørst, siger han, inden han er klar til næste interview.

Peter Rex er ejer af Haraldsborg og har kendt Mopper i flere år. (© dr)

Han har kendt Mopper i 36 år. Allerede fra dengang han var 16. Og siden han begyndte på stedet, er hun kommet der ofte – for at drikke sin porter og måske spille lidt på en af spilleautomaterne, der står og lyser op i det ene hjørne.

- Jeg var godt klar over, at hun ikke havde det så godt, siger han baren.

- Jeg blev selvfølgelig ked af det, da jeg hørte det i går. Og hun efterlader et tomrum. Vi kunne tale om alt mellem himmel og jord. Også om de personlige ting, fortæller han.

Havde sin egen plads - tæt på spillemaskinerne

Mopper havde sin egen plads oppe foran baren. Der sad hun altid. Tættest på spilleautomaterne. Her kunne hun sidde og joke med Peter Rex og kunne finde på at tilbyde at lægge et par nye bukser op for de andre stamgæster, hvis de var lidt for lange i benene.

- Hun var farvestrålende og et socialt menneske. Men hun kunne også være typen, der ikke blandede sig så meget med folk, hvis hun foretrak det.

Siden Mopper første gang tog TV 3’s kamerahold med på Haraldsborg, har Peter Rex mærket, at flere besøgende er kommet til. Faktisk så mange, at Haraldsborg har fået øgenavnet den jyske ambassade i kvarteret omkring Islands Brygge.

- De havde jo set hende i fjernsynet, og så håbede de på at kunne se hende her. Når de så hende, var hun også flink til at hilse og stille op til et billede. Men hun kunne også godt finde på at liste af sted, når hun så, at der kom endnu et slæng ind.

Var Mopper ligesom man så hende på tv?

- Hun drak ikke så meget porter, som programmet ('Familien på Bryggen, red.) giver indtryk af. Hun drak jo ikke ti portere om dagen, men mere en enkelt eller to. Så jeg håber ikke, at hun vil blive husket på den måde, siger Peter Rex.

Gæst: Jyde kom i gummistøvler

Nede ved et af bordene sidder Bent Vilhelmsen for sig selv med sin Carlsberg lager-øl – helt upåvirket af de mange journalister.

Han hilste dagligt på Mopper, både når de mødte hinanden på gaden eller nede på Haraldsborg.

Bent Vilhelmsen er en af stamgæsterne på Haraldsborg. (© dr)

- Hun kom her og drak sin ene porter eller to og spillede lidt på maskinerne, fortæller han.

Har hun haft nogen betydning for lokalmiljøet?

- Den der med Bryggen er jo optaget her (TV 3-programmet ’Familien på Bryggen’, red.). Så der kom jo jævnligt fire eller fem jyder, som troede Mopper eller Linse ville være her. De kom derovre fra det mørke, siger han.

Fan: Jeg skulle bare herhen

Mens Bent Vilhelmsen sidder og fortæller om Mopper, kommer to piger ind. Det er Melissa Ratcliffe og Pernille Carstensen, som i går ankom til København fra hjembyen Vejle.

Melissa Ratcliffe og Pernille Christensen var tilfældigvis i København, da de fik at vide, at Mopper var død. Derfor bruge de tirsdagen på at kigge forbi Haraldsborg. (© dr)

Melissa Ratcliffe har fulgt med i ’Familien fra Bryggen’ i lang tid og for hende ville programmet ikke være det samme, hvis Mopper ikke havde været med.

- Jeg blev bombet med sms’er i går. Der var tre af mine venner, der skrev i streg, at Mopper var død. Hun er så stor en personlighed, og vi har altid talt om at besøge Haraldsborg, så vi kunne møde hende. Hun er sjov og siger tingene direkte, og så er hun bare en sød og kærlig dame, siger Melissa Ratcliffe.

For hende er det

vemodigt
at sidde på Haraldsborg netop dagen efter Moppers død.

- Det betyder en del for mig, og jeg havde det sådan, at jeg bare skulle herhen. Det var nu eller aldrig. Men der er en god stemning her, selvom man sidder lidt med en klump i halsen, fordi man ved, at det var hendes stamsted, siger hun.

Ann Patricia 'Mopper' Christiansen døde i går eftermiddags efter et sygdomsforløb. Hun blev 78 år.