Storslået skattejagt: Sådan finder du guldbarre til 17.000 kroner

Lasse Spang Olsen inviterer danskerne med på skattejagt, når DR2 sender tema om ældgamle skatte og gyldne nazimønter.

Stuntmand og instruktør Lasse Spang Olsen er vært, når DR2 tema lørdag 21. november tager dig med på skattejagt. (© dr)

Danmark bugner af skatte! Og Lasse Spang Olsen gør dig klogere på nogle af dem, når DR2 lørdag sender tema om skattejagt, og samtidig giver dig chancen for selv at finde en skat.

- Helt banalt handler programmet om noget, der bare er grundlæggende fascinerende, nemlig skattejagten. Der findes jo ikke en god børnefødselsdag, hvor en skattejagt ikke indgår, siger Lasse Spang Olsen, der både er manden bag og vært på programmet.

- Og vi har også selv begravet en skat. Det er en 24 karats guldbarre til en værdi af 17.000 kroner.

Hvordan gør man, hvis man gerne vil være med i skattejagten på guldbarren?

- Til sidst i programmet kommer der et link, hvor man kan gå ind og få sit skattekort; men det kræver, at man har set programmet. Det er ikke nogen nem skat at finde, men det kræver ikke andet, end at man bruger sit hoved, forklarer Olsen.

- Det kræver altså ikke nogen specielle forudsætninger at være med i skattejagten.

Skattejagt til lands og til vands

Programmet handler dog ikke kun om den konkrete jagt på guldbarren, men kredser om det ”grundlæggende fascinerende” ved skattejagt.

I programmet jager Lasse Spang Olsen både skatte på havet og under jorden, og tager os blandt andet med til Bornholm, Tyskland og Polen, og han prøver både at finde frem til gamle nazimønter og et sagnomspundent guldtog.

'DR2 tema: Skattejagt' sendes lørdag 21. november klokken 20 på DR2.

Det med småt:

  • Skatten ligger ikke gemt i en menneskeskabt struktur, hus, fortidsminde m.v. På intet tidspunkt skal du grave eller gå ind på personers private grunde.

  • Først i sidste led, hvis du kommer så langt, kan det give mening at benytte en haveske eller noget lignende simpelt - og ikke destruktivt - graveinstrument.

  • Vi håber på at skatten er fundet i løbet af weekenden 28./29. november, og vil orientere løbende her på sitet.