Tidligere Se og Hør-chef afhørt af politiet

Den tidligere nyhedschef på Se og Hør Lise Bondesen er blevet afhørt af politiet, der ikke har rejst sigtelse.

Lise Bondesen stod i sidste uge frem og erkendte, at Se og Hør har brugt en kilde, der kunne levere kreditkortoplysninger om kendte og kongelige, og at hun var vidende om det. (Foto: © Scanpix)

Politiet har i dag afhørt den tidligere nyhedschef på Se og Hør Lise Bondesen i sagen, hvor en kilde har solgt oplysninger om kendte og kongeliges kreditkort til ugebladet.

Det oplyser hun til DR Nyheder.

- Jeg har i dag været til afhøring hos politiet, men de har ikke på nuværende grundlag fundet anledning til at rejse sigtelse, skriver Lise Bondesen i en sms.

Hun stod i sidste uge frem og erkendte, at Se og Hør har brugt en kilde, der kunne levere kreditkortoplysninger om kendte og kongelige, og at hun var vidende om det.

Fratrådt EB-stilling

Lise Bondesen valgte for få dage siden at sige sin stilling som redaktionschef på Ekstra Bladet op og fratrådte med øjeblikkelig virkning.

Hun har tidligere forklaret, at hun ville gå til politiet med sin viden om, hvad der var foregået på Se og Hør. Lise Bondesen var ansat på Se og Hør fra 2007 til 2013.

Tys-tys-kilde var almindelig operatør

Det er mandag kommet frem, at den person, der solgte kendte og kongeliges kreditkortoplysninger til Se og Hør, var en såkaldt batch-operatør midt i fyrrerne, der har udført relativt rutineprægede opgaver.

Den pågældende person har ingen særlig uddannelse og har haft autoriseret adgang til de systemer, der rummer kreditkortbrugere, herunder de kendte og kongelige, og oplysninger om deres adfærd.

Ifølge DR Nyheders oplysninger kan Nets se, at den pågældende person har været inde i systemerne uden for normal arbejdstid og trække oplysninger ud.