Tilfreds anklager kalder Se og Hør-straffe 'særdeles hårde'

Anklagemyndigheden ved endnu ikke, om Se og Hør-dommene skal ankes, siger anklager Morten Frederiksen.

- Jeg er meget tilfreds med de strafniveauer, som retten nu er kommet frem til, siger specialanklager Morten Frederiksen fra Københavns Vestegns Politi.

Det er nogle "særdeles hårde domme", som Retten i Glostrup i dag har afsagt over fire tidligere Se og Hør-ansatte og en tidligere ansat ved IBM/Nets.

Sådan lyder det fra en tilfreds anklager efter dagens domsafsigelse.

- Det er markante straffe, som er udmålt, og jeg er meget tilfreds med de strafniveauer, som retten nu er kommet frem til, siger specialanklager Morten Frederiksen fra Københavns Vestegns Politi.

- Retten lægger vægt på, at de chefredaktører, der er blevet dømt, står til ubetingede straffe, og det er kun helt undtagelsesvis for én persons vedkommende, at det ikke bliver gjort ubetinget. Det tror jeg godt, vi kan kalde for en særdeles hård straf i den her type sag, tilføjer han.

Skal læse dommen nu

Dagens domme ligger dog under det, som anklagemyndigheden krævede under retssagen. Her lød det fra anklageren, at tys-tys-kilden, Peter Bo Henriksen, skulle have op til tre års fængsel. I dag blev han dømt et år og seks måneders ubetinget fængsel.

Samtidig krævede anklageren op til to års fængsel til den tidligere chefredaktør for Se og Hør Henrik Qvortrup. I dag blev han idømt tre måneders ubetinget fængsel, et års betinget fængsel og samfundstjeneste.

Men om det får anklagemyndigheden til at anke er for tidligt at sige.

- Spørgsmålet om anke er ikke op til mig at afgøre. Nu vil vi læse dommen. Den er meget lang, siger Morten Frederiksen.

Næste stop landsretten?

I alt var seks personer tiltalt i denne del af Se og Hør-sagen. Fem blev dømt, mens Per Ingdal, tidligere konstitueret chefredaktør på Se og Hør i 2009, blev frifundet. Til det siger anklageren:

- Det er en vurdering af de beviser, der har været i sagen, så det tager jeg til efterretning.

Den såkaldte tys-tys-kilde, Peter Bo Henriksen, har allerede anket sin dom.

- Det er deres ret at anke, så det tager jeg til efterretning, men det betyder så, at sagen skal i landsretten, siger Morten Frederiksen.

Alt i alt lyder det fra specialanklageren ved Københavns Vestegns Politi:

- Jeg er meget tilfreds med afgørelsen, og at retten virkelig har fundet, at det er særdeles skærpende omstændigheder, at man gør, som man har gjort.