TV 2 lukker filmkanal for at erstatte den med sport

TV 2 Film lukker og erstattes af sportskanal, der blandt andet skal sende ligahåndbold, ishockey og cykling.

TV 2 lukker TV 2 Film og erstatter den med en ny sportskanal fra nytår, siger Merete Eldrup, administrerende direktør for TV 2.

En ny sportskanal rammer de danske tv-seere fra årsskiftet, bag kanalen står TV 2.

- En ny sportskanal er en oplagt styrkelse af vores familie, for TV 2 er - og vil være - en central spiller inden for sportstilbuddene til de danske tv-seere, siger TV 2's administrerende direktør, Merete Eldrup, på tv-stationens hjemmeside onsdag.

Den nye sportskanal erstatter TV 2 Film, der ifølge stationen langsomt - men sikkert - udkonkurreres af store filmkataloger hos diverse on demand-tjenester.

- Vi mener samtidig, at der er en plads i tv-markedet for en sportskanal, der fokuserer meget målrettet på danske rettigheder og på store events, siger Merete Eldrup.

De helt store sportsbegivenheder vil fortsat køre på TV 2's hovedkanal, den nye kanal skal ses som et ekstra tilbud.

Håndbold, fodbold og cykling

Eksempler på indhold på den nye kanal bliver dansk ligahåndbold, slutrunder i håndbold og fodbold, OL, dansk ishockey og cykling.

- Ud over en stor mængde live-sport, der er kernen på enhver sportskanal, er det ambitionen at lave originale sportsmagasiner på daglig basis og udnytte den massive nyhedsmuskel, som TV 2 i forvejen har på sportsområdet.

- Der er flere spændende rettigheder på vej til kanalen, og alle sportsfans vil få en dedikeret dansk sportskanal med en kraftig puls og et stort nærvær, siger TV 2's sportschef, Frederik Lauesen.

/ritzau/

FacebookTwitter