TV2-direktør: Vi skal stadig samle Danmark

TV2 skal også i fremtiden satse på det store fællesskab og samle familierne, siger TV2's administrerende direktør, Merete Eldrup.

Merete Eldrup forklarer, at TV2 også i fremtiden vil satse på at samle danskerne. (Foto: Jens Nørgaard Larsen © Scanpix)

Administrerende direktør fra TV2, Merete Eldrup, svarer i anledningen af 25 års-jubilæet på spørgsmål om TV2's fremtid, hvor særligt de unge søger over på andre medier, og forspringet til DR som Danmarks største kanal skrumper ind.

Spørgsmålene er blevet besvaret over mail og er forkortet efterfølgende.

Hvor bevæger TV2 sig hen de kommende år?

- TV 2 vil også i fremtiden være dér, hvor danskerne er. Vores programmer og vores indhold er til stede på de forskellige kanaler i TV 2-familien og følger med ud på nye platforme, på nettet og streamingtjenesten TV 2 Play. Hovedkanalen er rygraden i vores virksomhed og det stolte udkomme af vores public service-forpligtelse. Men sideløbende udvikler vi nichekanalerne, så de fortsat vil være et attraktivt tilbud for deres respektive målgrupper, ligesom vi naturligvis allerede er gået om bord i udfordringen med de nye måder at se tv på.

Hvad betyder de faldende seertal for planlægningen af fremtidens tv-programmer og sendetider på TV2?

- Vi vil i vores programudbud tilbyde både inspirerende livsstil, nyheder og dagsordenssættende dokumentarer, masser af weekendunderholdning og det bedste tv at samles om ved store begivenheder.

Særligt de yngre seere hopper fra – hvad vil TV2 gøre for at få dem tilbage eller følge deres nye medievaner?

- TV 2s berettigelse er at skabe store fællesskaber og være et samlende element. Vi insisterer på at ville fællesskabet – også på tværs af generationer. Hvis vi opgiver det, vil det svare til, at danske familier helt holder op med at spise sammen, fordi det er blevet så vanskeligt at samle alle til aftensmåltidet – det giver jo ingen mening.

Poul Funder Larsen og Lasse Jensen taler begge om, der over de seneste år er sket en såkaldt TV2ficering af DR1, og at der snart skal målfoto til for at skelne DR1 og TV2 fra hinanden. Hvad mener du om den påstand?

Jeg kan godt forstå baggrunden for deres pointe og det naturlige spørgsmål i forlængelse heraf, men jeg skal ikke gøre mig til dommer over i hvor høj grad, DR ligner TV 2. Jeg synes, det er vigtigt, at man holder sig for øje, hvad man vil med DR. Opgaven for TV 2 er klar – nemlig kommerciel public service, hvor seertallene har stor betydning for reklameomsætningen, og det er vores fokus i arbejdet med programmer og sendeflade.

Hvordan ser du DR's og TV2's roller på fremtidens danske marked?

Jeg er overbevist om, at hovedkanaler som TV 2 og DR vil bestå. Fælles oplevelser og fælles referencer er centrale for et samfund som det danske. Det er vigtigt, at familiemedlemmer og kolleger kan tale sammen om en stærk dokumentar, et festligt underholdningsshow, en sportsbegivenhed eller en stor tv-event, de så i går. Det har betydning for vores selvforståelse, for demokratiet og for samhørigheden i samfundet.

Facebook
Twitter