Tys tys-kilden idømt halvandet års fængsel

Tys tys-kilden får derudover beslaglagt 365.503 kroner, har Retten i Glostrup i dag afgjort.

Anklageren havde stillet krav om to-tre års ubetinget fængsel til Peter Bo Henriksen. (Foto: © Òlafur Steinar Gestsson, Scanpix)

Den såkaldte tys tys-kilde i Se og Hør-sagen, Peter Bo Henriksen, idømmes et år og seks måneders ubetinget fængsel i Se og Hør-sagen.

Derudover får han også beslaglagt 365.503 kroner.

Retten i Glostrup har i forhold til strafudmålingen blandt andet lagt vægt på omfanget og karakteren af det strafbare forhold, samt at aftalen, som Peter Bo Henriksen indgik med Se og Hørs daværende chefredaktør, Henrik Qvortrup, "indebar en systematisk overvågning af en lang række offentligt kendte personers færden og dermed en betydelig krænkelse af disse personer og et brud på den grundlæggende tillid, offentligheden må have til håndteringen af private personers betalingsoplysninger".

- Retten tillagde det endvidere skærpende betydning, at hensynet bag indgåelsen af aftalen var at tjene penge på at leve­re oplysninger uden samfundsmæssig værdi, der alene skulle bruges til ren underholdning, og at der samlet blev udbetalt ikke under 365.503 kr, fremgår det af domsresuméet.

Peter Bo Henriksen var tiltalt efter den såkaldte hackerparagraf om at have skaffet sig uberettiget adgang til datasystemer. På baggrund af flere arbejdsrapporter fra Nets samt vidneforklaringer har retten lagt til grund, at Peter Bo Henriksen havde legal adgang til tre søgesystemer som operatør, men ikke tre andre.

Dommeren påpeger, at tys tys-kilden brugte sine to brugerkonti til at nulstille adgangskoder og søge i systemer, han ikke havde adgang til.

- Der var tale om anormale nulstillinger, siger dommer Mette Lyster Knudsen.

Ifølger dommeren er det blevet bevist, at Peter Bo Henriksen vidste, at han uberettiget sikrede sig adgang til databaser, og at han dermed under særligt skærpende omstændigheder har krænket den såkaldte hackerparagraf.

Peter Bo Henriksen ikke har ønsket at udtale sig i forbindelse med sagen, hvilket også påpeges af Mette Lyster Knudsen.

Peter Bo Henriksen har anket dommen.

Modtog mindst 430.000 kroner for oplysninger

Det var Peter Bo Henriksen, der leverede oplysningerne om de kendte til Se og Hør.

Oplysningerne kunne han skaffe sig adgang til via sit job som systemoperatør hos PBS/Nets for IBM.

Ifølge anklageskriftet mod Peter Bo Henriksen udleverede han kreditkortoplysninger til Se og Hør om mindst 135 offentligt kendte personer.

Derudover skal han have modtaget mindst 430.000 kroner for oplysningerne. 70.000 kroner under Henrik Qvortrups tid som chefredaktør, 60.000 kroner under Per Ingdal og endelig 300.000 kroner under Kim Henningsen.

Overvågningen skete fra 2008 til 2012 med hjælp fra Peter Bo Henriksen, der arbejdede som systemoperatør og skaffede sig adgang til kreditkortoplysninger hos PBS/Nets.

Anklageren havde forud for domsafsigelsen stillet krav om to-tre års ubetinget fængsel.