Undersøgelse af Se og Hør er færdig sidst i juni

Advokat forventer, at alle sten er vendt i Aller-koncernen lige inden sommerferien.

Advokat Henrik Stagetorn er i gang med en undersøgelse af, hvad der er sket i mediekoncernen Aller. Undersøgelsen er først færdig sidst i juni. (© DR)

Den store undersøgelse af Aller-koncernen i kølvandet på Se og Hør-skandalen er færdigt sidst i juni.

Det oplyser advokat Henrik Stagetorn i en pressemeddelelse til Ritzau.

Undersøgelsen omfatter blandt andet gennemgang af en betydelig datamængde, bogføringsmaterialer og samtaler med eventuel involverede personer i og udenfor Aller-koncernen.

Skal afdække omfanget af spionage

Aller-koncernen iværksatte den uvildige undersøgelse af sagen 28. april.

Undersøgelsen skal afklare om Se og Hør overvågede kendte og kongeliges konti. Anklagerne om spionage baserer sig på oplysninger i den tidligere Se og Hør-journalist Ken B. Rasmussens roman Livet, det forbandede, men er siden underbygget fra forskellige sider.

Se og Hørs påståede ulovlige overvågning af kongelige og kendte har også sat gang i andre undersøgelser, og i øjeblikket er der ligeledes undersøgelser hos Nets, Datatilsynet, Finanstilsynet, Digitaliseringsstyrelsen og politiet.

Flere sigtet - kortlægning på vej

Københavns Vestegns Politi har sigtet Ken B. Rasmussen, en anden Se og Hør-journalist samt Aller Media. Også den såkaldte tys-tys-kilde er sigtet i sagen.

Undersøgelsen skal dække over eventuelle ulovligt tilvejebragte tip eller kildeoplysninger til Aller Koncernen i perioden 1. januar 2008 til 30. april 2014.

Justitsminister Karen Hækkerup (S) har krævet en kortlægning af beskyttelsen af oplysninger om borgernes elektroniske betalinger, lige som Trafikstyrelsen skal undersøge, om ansatte i SAS og Københavns Lufthavn har solgt oplysninger til Se og Hør.

Det er advokat Henrik Stagetorn og statsautoriserede revisor Mikkel Sthyr fra PwC, der står for undersøgelsen.

/ritzau/