VIDEO Lieng blev reddet af dansk skib: Min søn fik kaptajnens navn

I fire programmer rejser Anders Agger og Anne Hjernøe nu tilbage til rødderne i fire store indvandrerlande. Første besøg går til Vietnam.

Forestil dig at sige farvel til alt: din familie, dit land og din fortid. I bagagen har du kun minderne, og det tøj du har på kroppen.

Sådan oplevede Lieng Khung Ly i 1982 sin flugt fra Vietnam til Danmark.

Troede han skulle dø

Nu tager han - sammen med tv-journalisten Anders Agger og tv-kokken Anne Hjernøe - tilbage til de rødder, han på dramatisk vis var nødt til at slippe.

Det sker i en ny programserie på fire udsendelser fra først Vietnam og senere Iran, Tyrkiet og Bosnien-Hercegovina.

- Det var ikke så sjovt. Vi sejlede bare ud og håbede, at vi kunne møde nogle skibe i internationalt farvand og blive samlet op, siger Lieng Khung Ly under besøget i sit hjemland.

Som andre bådflygtninge løb han under flugten hurtigt ind i et voldsomt uvejr, der var tæt på at koste ham og de andre på skibet livet:

- Vi rider på stormen, og bølgerne er pænt store.

- Hver gang vi kom op på toppen af bølgen og dykkede ned, sagde jeg hvergang, fordi hun var død: mor, nu kommer jeg hjem til dig.

Søn fik kaptajnens navn

Efter tre dage bliver han samlet op af et Maersk-skib og ender i Danmark, hvor han senere uddanner sig til maskinmester i det danske rederi.

Og flugten er også grunden til, at familiens førstefødte søn bliver døbt Nicolai. Sådan hed kaptajnen på skibet nemlig.

Du kan se hele udsendelsen fra Vietnam i aften klokken 20 på DR2.

Facebook
Twitter