VIDEO Skuffet Qvortrup efter dom: Hvis jeg anker, så får mine Twitter-følgere det at vide først

Henrik Qvortrup vil nu sammen med sin advokat overveje, om han skal anke sin straf.

Det var en skuffet Henrik Qvortrup, der mødte pressen, kort tid efter at han af Retten i Glostrup var blevet idømt et år og tre måneders fængsel for sin rolle i Se og Hør-sagen.

- Jeg var gået efter en frifindelse. Den fik jeg ikke. Jeg er skruet sådan sammen, at man respekterer retssystemet, en dommers afgørelse, og nu vil jeg så med min fortræffelige advokat, Anders Németh, bruge de næste to uger til at overveje, om vi skal gå videre med den her sag, forklarede den tidligere chefredaktør på Se og Hør.

- Hvorvidt jeg anker, vil jeg gerne lade stå lidt hen i det uvisse, og jeg lover, at dem, som følger mig på Twitter, får det at vide som det første – hvis jeg anker.

Se interviewet med Henrik Qvortrup i videoen i toppen af artiklen.

De tre måneder af Henrik Qvortrups dom skal afsones med det samme, mens resten gøres betinget. Han skal desuden udføre 200 timers samfundstjeneste.

Qvortrups forsvarer Anders Németh forklarede, at han trods skuffelsen med "en vis tilfredsstillelse" kunne konstatere, at dommen lå under de op til to års fængsel, som anklageren havde krævet, samt at det ene år var blevet gjort betinget.

- Derudover er realiteten, at det som omtales som tre måneders ubetinget heller ikke medfører en frihedsberøvelse rent teknisk. Uden at jeg skal kede jer med alle detaljerne, betyder det, at man får fornøjelsen af at afsone hjemme med fodlænke, lød det fra Anders Németh efter domsafsigelsen: