VIDEO VM-sensation - Danske Bacha er verdens bedste til Fifa

En 17-årig studerende fra Kokkedal overraskede alle og kan nu kalde sig verdensmester i fodboldspillet Fifa.

Danmark har fået en ny verdensmester. Den 17-årige Mohamad Al-Bacha fra Kokkedal overraskede i nat alle og tog sejren til Fifa Interactive World Cup i New York.

- At vinde konkurrencen gør mig mundlam, siger den nykårede mester i fodboldspillet Fifa til turneringens officielle hjemmeside.

- Jeg har virkelig arbejdet på min præstation og har været fuldstændig dedikeret til at spille det bedste, jeg kunne her i New York.

Oppe mod 2,3 millioner andre

Det har været lidt af et nåleøje for den danske teenager overhovedet at komme med i turneringen. Flere end 2,3 millioner Fifa-spillere prøvede at kvalificere sig på nettet, men kun 32 af dem kom med til New York, hvor konkurrencen blev afholdt for 12. gang.

Til hverdag er han studerende. Nu kan 17-årige Mohamad Al-Bacha kalde sig verdensmester i fodboldspillet Fifa. (Foto: © Alexander Hassenstein, FIFA/Getty Images)

Her har "Bacha", som han hedder i Fifa, kæmpet sig frem mod semifinalen og finalen i nat, hvor han først besejrede svenske Ivan Lapanje og så britten Sean Allen.

Prisen er på 20.000 dollars, som han fik overrakt af den spanske fodboldstjerne David Villa, der var med til at vinde EM i 2008 og VM i 2010.

"Fuldstændig ligesom det rigtige VM"

Villa er fuld af beundring for den danske spiller - også selvom det er på skærmen og ikke på grønsværen, at Bacha dyrker sin sport.

- Det har været en kæmpe øjenåbner for mig at opleve det høje niveau i konkurrencen. Professionalismen og den mentale styrke i finalen er fuldstændig ligesom i det rigtige VM, siger David Villa, som ønsker Bacha til lykke.

- Han spillede en fantastisk kamp i aften og viste ægte passion for fodbolden.

Se DR Ultras portræt af Bacha her:

Dansker vandt også VM i 2014

Det er ikke første gang, at en dansker vinder VM i Fifa. August Rosenmeier tog titlen hjem i 2014.

Den nu 19-årige "Agge" var også med i New York, men blev slået ud i de indledende runder.

Fifa Interactive World Cup bliver arrangeret af det internationale fodboldforbund Fifa, og det er den største online gaming-turnering i verden.

Se sammendrag af Bachas finalekamp øverst på siden.

Se hele kampen her på dr.dk/ultra eller i den nye DR Ultra-app. Og se Ultra Nyt Special fra Fifa på søndag.

https://www.facebook.com/DRNyheder/posts/1144862805564242