Viralt hit: Præst tager fusen på brudepar - og hele kirken

En præsts spontane bryllupssang er på få timer blevet et megahit på de sociale medier.

En irsk præst har nærmest opnået popstjerne-status på de sociale medier, efter han i weekenden overraskede et brudepar i Oldcastle Church i byen Meathe.

Ved alteret begyndte præsten, fader Ray Kelly, på vanlig vis sin bryllupsprædiken, men pludselig brød han ud i sin egen version af Leonard Cohens hit; 'Hallelujah'.

- As Leah is walking up the aisle and Chris looks on and gives a smile. They join their hands to show their love and say those most importants words I knew-yaaaa... Hallelujah... Hallelujah...., lød det ud af kirkens højtalere.

Stående applaus i kirken

Sangen, der varede mere end tre minutter, kom fuldstændig bag på kirkens gæster, der blev så begejstrede, at de hyldede ham med stående applaus efter sidste 'hallelujah'.

Efterfølgende er bryllupsoptagelserne blevet lagt på Youtube, og også her bliver fader Kelly Ray's sang hyldet.

På få timer er videoen blevet set mere end 2,3 millioner gange, og også på Facebook spreder historien sig som en steppebrand.

På videoen kan man se, at fader Kelly Ray holder masken helt indtil to minutter inde i sangen, hvor han får øjenkontakt med brudeparret, der sidder med store forbløffede smil.

Præsten arbejder på sit tredje album

Fader Kelly Ray siger til BBC Radio, at brudeparret ikke vidste noget om, at han ville bryde ud i sang. Selv om de havde fået et lille hint.

- Vi havde en prøve torsdag aften og til sidst sagde jeg; 'måske kan det være jeg selv synger en sang for jer'. Leah grinede bare og sagde 'OK', men jeg tror ikke, hun troede på, at jeg mente det, siger præsten.

Ifølge Daily News er præsten en trænet sanger, og han arbejder lige nu på sit tredje album.

- Jeg kan lide at synge, men jeg vil ikke gøre det fuldtid. Jeg elsker mit arbejde som præst. Som jeg ser det, så er sang en gave, man har, og hvis man har fået en gave, så skal man bruge den, siger han til Daily News.

Videoen er røget op i toppen af Youtube i Irland.

Se Youtube-filmen med fader Ray Kelly her.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk