'Megadejligt og forfriskende': Denne serie vender måden vi ser på sex på hovedet

Podcast-duoen Fries Before Guys føler, de kan spejle sig i overset miniserie på TV2 Play.

Podcastværterne Nanna Elizabeth Hovgaard og Josephine Kuhn vil have dig til at se en serie om sex. (Foto: MARIE HALD © MOMENT/Institute)

Vejret er mørkt og gråt, du er sendt hjem fra skole og arbejde, og alting holder lukket.

Og ikke nok med det, så er der snart ikke mere indhold tilbage på hverken Netflix eller Disney+. Hvad gør man så?

Tja, du kunne jo kaste dig over anbefalinger fra 'DR2 bringer kulturen ud', som bliver sendt på DRTV hver torsdag og søndag de næste måneder.

I hvert program kommer tre kulturfans med anbefalinger til dig - optaget på deres egen mobiltelefon.

I programmet fra 17. januar er det satiriker og skuespiller Frederik Cilius, podcastværterne fra 'Fries Before Guys' og kulturvært Ane Cortzen, der har gravet deres bedste anbefalinger frem.

Fries Before Guys anbefaler tv-serien 'Sex'

Radioværterne Nanna og Josephine, der til daglig er kendt for den populære livsstilspodcast 'Fries Before Guys', anbefaler dig at se serien 'Sex' fra TV2 Play.

I serien møder vi hovedrollen, Cathrine, som har problemer med sit sexliv med kæresten Simon. Hun arbejder på en sexrådgivningslinje, hvor hun møder kollegaen Selma, som hun indleder en affære med.

- Jeg synes bare, monogami virker sindssygt småligt, lyder det blandt andet fra Cathrine i serien.

'Sex' er seks afsnit lang og behandler emner som sex, lyst, utroskab, forelskelse og kærlighed for et ungt menneske i starten af 20'erne.

- Vi kunne virkelig godt lidt, at den lidt vender måden, vi har været vant til at se sex fresmtillet i populærkultur på hovedet. Det er megadejligt menneskeagtigt og forfriskende, at Cathrine skal rådgive andre unge i spørgsmål i forbindelse med sex, selvom hun selv er på herrens mark og synes, det er kompliceret, lyder det fra 'Fries Before Guys'.

- Det er noget, vi har kunnet spejle os rigtig meget i.

Frederik Cilius anbefaler YouTube-kanalen 'Summoning Salt'

Satiriker og skuespiller Frederik Cilius er bedst kendt som manden bag den fiktive journalistpersonlighed Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm.

Men når han ikke boltrer sig som Kirsten Birgit, begiver han sig glad og gerne ud i de fjerneste afkroge af YouTube.

Han anbefaler jer YouTube-kanalen, der hedder 'Summoning Salt'.

Og 'Summoning Salt' er ikke bare et skørt hjørne på YouTube, som Cilius formulerer det. Det er en kanal drevet af en amerikansk youtuber, som indtil nu har opnået næsten 90 millioner visninger og har over 900.000 abonnenter.

Kanalen gennemgår rekorder i gamle computerspil og er ikke bange for at dyrke det nostalgiske ved for eksempel 'Super Mario' og 'Super Mario Bros.'. Den ser blandt andet nærmere på, hvor hurtigt de forskellige spil er blevet gennemført.

- Det er fascinerede at finde ud af via YouTube-kanaler, hvad mennesker dog bruger deres tid på, lyder det fra Frederik Cilius.

- Jeg håber, I vil give jer tid til at se, hvad 'Summoning Salt' bruger deres tid på.

Ane Cortzen anbefaler samtalebog

Kulturvært Ane Cortzen, der er kendt for en lang række værtstjanser på blandt andet DR, tøver ikke med at anbefale samtalebogen 'Breve til livet'.

Det er en samtalebog mellem Anne Sofie Allarp og Ditte Giese og handler om kvinder i 40'erne.

- Jeg troede, at 40'erne skulle være my time to shine. Jeg synes endelig, jeg havde knækket koden til parforhold, job, familie og krop. Men så kom cancer, kan man blandt andet læse i bogen.

Med andre ord: Det er ikke en letbenet omgang, vi er ude i. Bogen er tænkt som en bog til den anden ungdom efter de 40. Men det endte i stedet som 285 sider smækfyldt med refleksioner om dét at være kvinde midt i livet.

- Den rammer lige ned i nogle af de tanker og problematikker, jeg selv går og tumler med. Men den kan sagtens læses af alle mulige andre. For det er ikke en bog, der kun centrerer sig om kvindelrollen og kvinders følelsesliv, fortæller Ane Cortzen.

- De er begge to (Anne Sofie Allarp og Ditte Giese, red.) meget optagede af, hvad det er for et samfund, vi skal have.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter