Meghan og Harrys 'bomber' går verden rundt: Modigt og ærligt eller modbydeligt forræderi?

Det er ikke alle, der er begejstrede for parrets interview om bruddet med kongehuset.

Prins Harry og hertuginde Meghan trak millioner af seere til, da de talte ud om bruddet med kongehuset til Oprah Winfrey på tv-stationen CBS. (Foto: OLIVIER DOULIERY © Scanpix)

Prins Harry og hertuginde Meghan har ramt toppen af nyhedssites verden over, efter de i nat affyrede en byge af beskyldninger fra deres eksil i Los Angeles.

Hos nogle af de medier, som parret er flygtet fra, fylder parrets interview med den amerikanske tv-station CBS stort set alt.

The Sun og Daily Mail er enige om, at interviewet og ordene fra især hertuginde Meghan er en bombe mod kongehuset.

Og førstnævnte mener, at nedslaget er så voldsomt, at hertuginde Meghan måske aldrig kan komme tilbage til Storbritannien.

Nogle af de bomber, der bliver sendt over Atlanten, drejer sig om hertuginde Meghans mentale tilstand, som var så skidt, at hun havde mistet lysten til at leve, inden hun sammen med prins Harry flygtede fra England og frasagde sig de royale forpligtelser.

Og så antyder hertuginden også, at der skulle være racisme i kongehuset med en påstand om, at der var bekymring for, hvilken hudfarve hendes og Harrys første barn, Archie, ville få.

En påstand som prins Harry bekræfter uden at ville fortælle, hvem der var bekymret.

Meghan Markle og prins Harry med deres søn, Archie, under et besøg i Sydafrika i efteråret 2019. Archie blev født den 6. maj samme år. (Foto: Toby Melville © Scanpix)

Ros til Meghan for mod og ærlighed

Det tårevæddede interview har fået en række kendisser og interessenter til tasterne for at vise deres støtte til Harry og Meghan - eller tage afstand fra deres udtalelser.

Tennisspilleren Serena Williams er ven med hertuginden og forholder sig på Twitter blandt andet til historien om, at det britiske kongehus skulle have været bekymret for sønnens hudfarve, fordi hertuginde Meghans mor er sort.

- Hendes ord vidner om den smerte og grusomhed, hun har oplevet. Jeg ønsker, at Meghans datter, min datter og din datter skal vokse op i et samfund drevet af respekt, skriver tennisspilleren, efter det i interviewet også kom frem, at hertuginden er gravid med en datter.

En anden tennislegende, 77-årige Billie Jean King, roser hertuginde Meghan for at vise sårbarhed og fortælle om sit mentale helbred og sine selvmordstanker.

- Hendes ærlighed vil forhåbentlig føre til en større accept og mere hjælp til dem, der har brug for det, skriver Billie Jean King.

Bernice Young, der er datter af den afdøde borgerrettighedsaktivist Martin Luther King Jr., konstaterer ifølge Reuters, at det faktum, at man er royal, ikke kan beskytte en mod racismens ødelæggelse og fortvivlelse.

Den 22-årige digter Amanda Gorman, der tog verden med storm under indsættelsen af den amerikanske præsident, Joe Biden, roser hertuginde Meghan for at stå frem.

Og ikke mindst for bruddet med kongehuset.

Noget, som prinsesse Diana ifølge Amanda Gorman også kunne have gjort, hvis menneskerne omkring hende havde været lige så modige som Meghan Markle.

- Meghan lever ikke et liv uden smerte, men et liv uden et fængsel, skriver Amanda Gorman på Twitter.

Forræderi og selvhævdende vrøvl

Organisationen 'Republic', der arbejder for afskaffelsen af kongehuset, bruger hertuginde Meghan og prins Harrys rædselshistorier som argument for at afskaffe monarkiet.

- Monarkiet er lige blevet ramt af den værste krise, siden Edvard den 8. abdicerede i 1936. Både for Storbritannien og for de unge royales skyld skal denne rådne institution nedlægges, lyder det ifølge Reuters fra 'Republic'.

Men det er langt fra alle, der støtter op om prinsen og hertuginden.

Og det er ikke kun den britiske tabloidpresse, der skyder tilbage mod parret i Los Angeles.

Den kendte journalist og tv-vært Piers Morgan raser ud på Twitter og kalder beskyldningerne for intet mindre end forræderi mod den engelske dronning og resten af den royale familie.

- Jeg forventer det her modbydelige og selvhævdende vrøvl fra hertuginde Meghan, men det er skammeligt, at Harry svigter sin familie og monarkiet på den måde, skriver Piers Morgan.

Han bliver bakket op af en tv-vært fra den anden side af Atlanten. Nemlig Greg Kelly, der blandt andet er kendt fra Newsmax TV.

- Jeg køber det ikke. Meghan ville have det hele, skriver Greg Kelly på Twitter og beskylder hende og Harry for at være grådige.

Andre kritikere mener også, at Meghan og Harrys interview med Oprah Winfrey blot er et forsøg på at promovere dem selv så meget som muligt og spinde guld på den royale fortid i deres nye liv i Los Angeles.

Om man er på den ene eller anden side, så er der enighed om, at interviewet i hvert fald er opsigtsvækkende. Flere joker lige nu med, at forfatterne bag hitserien 'The Crown' ville få travlt, hvis de skulle lave fremtidige sæsoner om de seneste udviklinger.

Prins Harry og hertuginde Meghan sendte chokbølger gennem Storbritannien, da de i januar sidste år annoncerede, at de ikke længere ville være "fremtrædende" medlemmer af det britiske kongehus.

Her lød meldingen, at de ville søge mod et mere uafhængigt liv, og beslutningen blev blandt andet begrundet med den britiske presses voldsomme bevågenhed og til tider kritiske tilgang til parret.

Interviewet med parret er det første dybdegående om bruddet med kongehuset, der endnu ikke har svaret på beskyldningerne.

FacebookTwitter