#MeToo-frontkvinde nægter overgreb mod 17-årig: "Vi har aldrig haft sex"

Asia Argento benægter alle anklager om sex med mindreårig.

Skuespillerinden Asia Argento affejer alle anklager om, at hun for fem år siden skulle have haft sex med den dengang 17-årige skuespiller Jimmy Bennett. (Foto: © Frederick M. Brown, Scanpix)

Den 42-årige italienske skuespillerinde Asia Argento tager bladet fra munden, efter at The New York Times søndag skrev, at skuespillerinden har haft samleje med en 17-årig på et hotelværelse i Californien for fem år siden.

Det førte ifølge det amerikanske medie til, at den italienske skuespillerinde måtte indgå forlig og betale 380.000 dollar til den 17-årige skuespiller Jimmy Bennett, da han var under den seksuelle lavalder på daværende tidspunkt.

Men ifølge Asia Argento er der ikke et eneste gran af sandhed i beskyldningerne, skriver det nyhedsbureauet Ansa, The Guardian og flere andre internationale medier.

- Jeg benægter og afviser indholdet af artiklen publiceret i The New York Times, som har cirkuleret i internationale medier, siger Argento i en udtalelse.

Sagen om det påståede overgreb har fået massiv opmærksomhed. Det skyldes først og fremmest, at italieneren betragtes som en af frontkvinderne i #MeToo-bevægelsen.

Hun var en af de 13 kvinder, som sidste år stod frem og beskyldte filmproducenten Harvey Weinstein for at have begået overgreb. Siden dengang har Argento haft en fremtrædende rolle i bevægelsen.

Nu er det så skuespillerinden selv, der bliver efterforsket af politiet i Los Angeles. Men ifølge hovedpersonen er der ikke fugls føde på den sag.

- Jeg er dybt chokeret og ramt af at læse nyhederne, der er komplet falske. Jeg har aldrig haft et seksuelt forhold til Bennett, siger hun til det italienske nyhedsbureau.

- Jeg har intet andet valg end at modsætte mig alle de falske oplysninger og beskytte mig selv på alle mulige måder.

Jimmy Benett, der i dag er 22 år, har endnu ikke udtalt sig om sagen.