Mette Walsted er tosset med opslagsværker

LÆKRE LINKS: TV Avisens vært Mette Walsted Vestergaard holder mere af filmleksika end af film. Værkerne finder hun på nettet, hvor hun også nørder på Sproget.dk.

Musikanmeldelser, en skør brevkasse og nørderi med ord og filmviden. Her er Mette Walsted Vestergaards favorithjemmesider.

http://pitchfork.com/Pitchfork er nok det bedste musikmagasin, der findes. Jeg bruger det direkte forbrugeragtigt, når jeg vil have kompetente anmeldelser af plader, jeg er interesseret i. Og så bare til at surfe rundt og få rocknyheder. Og relaterede genrer.

http://www.timesonline.co.uk/tol/newspapers/- Det her link er en virkelig skæv ting, og man kan faktisk heller ikke linke direkte ind til det. Man skal finde ugens søndagsudgave af den fantastiske britiske avis The Times på vedlagte link. Derefter finder man Life&Style-sektionen. På bagsiden er Mrs. Mills brevkasse. Jeg aner ikke, hvem Mrs. Mills er, men hun giver råd om alt på en tør britisk sarkastisk måde. For eksempel spørger en bruger, hvordan hun eventuelt kunne have hjulpet en stakkels britisk husmor, som hun så i en ydmygende situation i en spansk lufthavn: Hendes sexlegetøj var åbenbart dukket op på håndbagagescanneren. Mrs. Mills svar: "Det kunne du ikke". Hehe. Jeg elsker Mrs. Mills.

http://ibyen.dk/listen/article161938.ece- Listen er egentlig bare en hot/not-liste, men reelt er det en klumme, skrevet af den usandsynligt morsomme Politiken-journalist Lars Dahlager. Listen kom længe før Nynne og Bridget Jones og den er mindst lige så sjov - og det siger ikke så lidt.

http://www.net-a-porter.com/- Ja, det er lidt fortærsket, men jeg elsker net-a-porter. Her kan man få alle de sindsyge støvler fra Zanoti og vilde kjoler fra Westwood, som man ikke kan opdrive i København.

http://www.imdb.com/- Klassikeren er The Internet Movie Database. Jeg holder i virkeligheden langt mere af filmleksika end af film, og IMDB er det mest fantastiske. Jeg tror, der må stå alle film i verden nogensinde. Selv obskure danske produktioner fra 80'erne ingen har hørt om, kan man slå op. Magisk.

http://sproget.dk/ - Her er to af mine svagheder kombineret: Opslagsværker og sprog. Aaaaah. Jeg kan surfe rundt på Sproget.dk i timer. Jeg har løst alle quizzerne for længst, og æder artikler om etymologi og bandeord. Sikke noget nørderi. Men det er dejligt. Det er i øvrigt Sprognævnet, Sprog- og Litteraturselskabet og Kulturministeriet, der står bag, så man kan altså godt tage det, der står på sitet for gode varer.

Facebook
Twitter