Metz om Radio24syv: Det er rædsomt

Journalist og samfundsdebattør Georg Metz er ikke imponeret over Danmarks nye radiokanal. Dårlig forberedelse, dårligt sprog og dårligt koncept, lyder anmeldelsen.

- Det er rædsomt. Jeg troede, at det skulle være et alternativ til P1, men i virkeligheden er det det samme, bare discount, lyder de hårde ord fra journalist, forfatter og samfundsdebattør Georg Metz om den nye radiokanal 24syv.

Kanalen åbnede klokken fem minutter over midnat natten til i dag, og Georg Metz har lyttet med i morgenfladen fra 6 til 9. Han savnde, at den nye kanal havde forberedt et par rigtig gode solohistorier at åbne ballet med.

- Det var elendige historier, det var jo bare gentagelse på gentagelse på gentagelse. Der var overhovedet ingen udvikling i historierne. Og så havde de et alenlangt interview om, at sodavand ætser tænderne. Det ved vi jo godt, uddyber Georg Metz.

Skabt til at skabe konkurrence

Radio24syv blev vedtaget som en del af medieforlig sidste år, kort efter Per Stig Møller var udnævnt som kulturminister. Meningen med den nye kanal er, at den skal skabe konkurrence for DRs P1.

Men det er ikke lykkedes, mener Georg Metz.

- Min forventning var, at de ville opfinde den dybe tallerken, og det, de serverer, er en flad underkop. Sandheden er nok, at der ikke er så mange måder at gøre det på end den, som DRs P1 gør. Det er svært at opfinde den dybe tallerken igen. Men jeg vil selvfølgelig give 24syv the benefit of the beginner, de kan jo forbedre sig, lover Georg Metz.

Der er plads til forbedring

Han opfordrer Radio 24syv til at arbejde meget mere med sproget, styrke de redaktionelle kræfter og stramme op på udsendelserne, eventuelt gøre dem kortere.

- Sproget var retorisk helt uantageligt, historierne skal være større og mere perspektiverede - de var for små i morges og for snæversynede, som fx. den med sodavand. Og så skal de arbejde med formen. Det der med to studieværter, der skal kokettere med hinanden, det fungerer slet ikke, slutter Georg Metz.

Facebook
Twitter