Michael Jackson er død

Kongen af pop er død. Michael Jackson blev fundet livløs i sit hjem og blev bragt til et hospital i Los Angeles, men hans liv kunne ikke reddes. Dermed mister verden en af de største artister.

Michael Jackson er død.

Han blev erklæret død klokken 14.26 lokal tid (kl. 23.26 dansk tid) på UCLA-hospitalet i Los Angeles.

Det menes, at popstjernen fik et hjertestop i sit hjem. Hans egen læge var til stede og forsøgte uden held at genoplive ham, oplyste hans bror Jermaine på en pressekonference i nat.

Forsøgt genoplivet

En ambulance blev tilkaldt, og undervejs til hospitalet fortsatte forsøgene på at genoplive ham.

- Da han ankom til hospitalet omkring klokken 13.14 (kl. 22.14 dansk tid), forsøgte et hold læger, heriblandt skadestuelæger og hjertelæger, at genoplive ham. Det stod på i mere end en time. Det lykkedes dem ikke, sagde en tydeligt berørt Jermaine Jackson på pressekonferencen.

Dødsårsag skal fastslås

I dag skal et ligsyn fastslå, hvad dødsårsagen var.

En talsmand for familien, Brian Oxman, siger til tv-stationen CNN, at Michael Jackson fik receptpligtig medicin på grund af skader, han havde pådraget sig, mens han øvede sin sceneoptræden.

Over for CNN antydede Oxman, at Jacksons død kunne skyldes en overdosis medicin.

Comeback-forsøg

I den seneste tid har Michael Jackson opholdt sig i Los Angeles for at forberede sig til sine kommende comeback koncerter i London, men han er mange gange blevet observeret på vej ind og ud af hospitalet.

Der har derfor været en del spekulationer om hans helbred, og de ivrigt imødesete comeback koncerter er blevet udskudt.

Var stjerne allerede som barn

Michael Jackson blev kendt allerede som barn da han optrådte med Jackson 5. Senere blev han kendt som King of Pop, Kongen af Pop, da han som soloartist udgav albummene som Off The Wall, Thriller og Bad som var fyldt med hits.

Men ved siden af den store musikalske succes, lærte verden også en anden Michael Jackson at kende. Adskillige skønhedsoperationer gav popkongen en mystisk næse, hagekløft og en meget blegere hud. Jacksons egne forklaring på de fysiske forandringer var, at han var blevet skadet af fyrværkeri under optagelserne til en musikvideo.

Han har været igennem opslidende retssager, hvor han er blevet beskyldt for at have haft forhold til mindreårige drenge. Han har - naturligvis fristes man næsten til at sige - været gift med Elvis datter.

Han boede i mange år i Neverland - en blanding af en forlystelsespark og bolig. Han har solgt millioner af plader, men har tjent de fleste penge på at eje rettighederne til en del Beatles sange.

Michael Jackson blev 50 år.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532b18356187a215d0abfe0b

Facebook
Twitter