Michael Jacksons familie raser over pædofili-dokumentar: 'Gribbene forsøger at lynche ham'

Familien er rasende over ny dokumentar, der kaster en voldsom skygge over Michael Jacksons eftermæle.

Michael Jackson forlader retten i Santa Barbara med sin mor (til venstre) og far (i midten) efter at have vidnet i 2005-sagen om overgreb på mindreårige. Han blev frikendt for alle anklager. (Foto: Lucas Jackson © Scanpix)

Fredag aften havde dokumentaren 'Leaving Neverland' premiere ved Sundance-filmfestivalen i USA.

Og lige siden er der på nettet foregået en ophedet diskussion om, hvorvidt den afdøde poplegende Michael Jackson var pædofil eller ej. Nogle kalder dokumentaren for knusende og chokerende, mens andre mener, at Jackson er uskyldig, og at dokumentaren er opspind.

Nu har Michael Jacksons familie henvendt sig til pressen for at tage afstand til dokumentaren, der senere på året vises på DR, skriver CNN.

- Michael vendte altid den anden kind til, når folk langede ud efter medlemmer i vores familie. Og det har vi også gjort. Det er Jackson-måden at gøre det på, lyder det i en udtalelse fra familien.

- Men vi kan ikke bare se på, mens denne offentlige lynching fortsætter, og gribbene på Twitter og andre, der aldrig har mødt Michael, langer ud efter ham.

Michael Jackson optræder til World Music Awards i London, 2006. Han døde tre år senere. (Foto: Leon Neal © Scanpix)

Lærte at onanere med Jackson

I 'Finding Neverland' fortæller to mænd, Wade Robson og James Safechuck, hvordan de som små drenge blev sex-mishandlet af Michael Jackson, der døde som 50-årig i 2009.

Wade Robson påstår, at han blev sex-misbrugt i en syv år lang periode, og at overgrebene startede, da han var syv år gammel. Robson talte i 2005 til Michael Jacksons forsvar, da stjernen blev frikendt for alle anklager i en sag, hvor han var tiltalt for syv tilfælde af overgreb på mindreårige.

James Safechuck mødte popstjernen i en fælles reklame for Pepsi Cola, da han var 10 år gammel. Ifølge Safechuck lærte han at onanere sammen med Jackson, og derfra eskalerede det. Han har også forsvaret Jackson mod beskyldninger om seksuelle overgreb.

Efter popstjernens død har både Robson og Safechuck dog forsøgt at lægge sag an mod Jacksons bo. Begge sager er blevet afvist af tekniske årsager.

Jackson-familien har i en tidligere udtalelse kaldt Robson og Safechuck for 'løgnere'.

Det har fået instruktøren bag 'Leaving Neverland', Dan Reed til at tage Robson og Safechuck i forsvar i et interview med USA Today.

- Det er mere eller mindre, hvad man kunne forvente, hvad de ville sige.

Vil hjælpe andre i samme situation

Allerede tilbage i 1993 blev der rettet beskyldninger mod Michael Jackson om overgreb på en mindreårig, men dengang endte det med et forlig udenom retten og en større økonomisk kompensation til den 13-årige Jordan Chandler.

Ti år senere var der nye beskyldninger mod Jackson, og denne gang endte han i retten, tiltalt for syv tilfælde af overgreb på mindreårige. Men retssagen endte med, at Jackson blev frikendt for alle anklager.

Se Michael Jackson udtale sig i forbindelse med 2005-retssagen her.

Robson og Safechuck siger, at de med dokumentaren håber på at kunne hjælpe andre i samme situation til at føle sig mindre isolerede og samtidig gøre alle mennesker, der har ansvaret for børn, mere bevidste.

Den fire timer lange dokumentar 'Leaving Neverland' bliver vist i to dele på HBO i USA og Channel 4 i England - og sidenhen også på DR.

Facebook
Twitter