Michael om kyssescenerne i Gift ved første blik: 'Det ser mere voldsomt ud, når man ser kontrasten til de andre par'

Premieren på 'Gift ved første blik' bød på sæsonens første kys.

Kemien var god fra starten mellem det nygifte par Pernille og Michael i første afsnit af 'Gift ved første blik'. (© DR)

Spoiler-advarsel: I artiklen her afsløres det, hvad der sker i første afsnit af 'Gift ved første blik'. Hvis du vil se afsnittet, inden du læser, så hop over på DRTV.

Så bimlede bryllupsklokkerne for første gang i denne sæson af 'Gift ved første blik', og tre hvide brude og tre smokingklædte gomme sagde ja foran deres tætteste familie og venner og resten af Danmark.

Ja til at lægge deres kærlighedsliv i hænderne på et hold eksperter. Ja til at blive gift med et vildt fremmed menneske.

Pernille og Michael ligner ethvert andet lykkeligt brudepar. I virkeligheden havde parret, som begge er lærere, nærmest lige mødt hinanden. (© DR)

De tre nye par, der blev matchet i første afsnit, var Pernille og Michael, Christina og Michael samt Jonna og Carsten, som gik fra singleliv til ægteskab på rekordtid.

De har nu alle seks det tilfælles, at de har oplevet, hvordan det føles at stå der ved alteret og hilse på en ukendt ægtefælle, mens kameraerne dokumenterer det hele.

Og ifølge 36-årige Michael Lundberg var det en meget surrealistisk oplevelse først at se sin brud, 28-årige Pernille Lundsgaard, da hun kom ind ad døren til brylluppet.

- Jeg gik nok lidt i sort, siger han til dr.dk.

53-årige Christina fra Vejle blev matchet med 54-årige Michael fra Silkeborg. Hun har tidligere udtalt: - Jeg er en selvstændig kvinde, så det er vigtigt, at de finder mig en mand, som kan give mig noget modspil og sige: "Christina, nu slapper du lige lidt af." (© DR)

- Faktisk blev jeg overrasket, da jeg så Pernille. Det var ikke det, jeg havde troet.

Hvad havde du da forestillet dig?

- Det ved jeg faktisk ikke. Jeg tror, jeg var blevet overrasket, uanset hvem det var, der var kommet ind. Men jeg var i forvejen i en meget underlig tilstand. Jeg stod der og ventede og anede jo intet. Oveni blev jeg så filmet, forklarer han.

Det var dog tydeligt for seerne, at parret, som begge er lærere, allerede ved alteret havde en god kemi, der kun blev bedre, som dagen skred frem. Pernille smilede og grinede og fik Michael til at føle sig sjov. Og det gjorde situationen meget nemmere.

- Det gav noget ro, at jeg på den måde følte mig accepteret, siger han.

Jonna på 55 år er regnskabsansvarlig og bor i Fredericia i omgivelser, hvor der er plads til hendes to heste og en hund. Hun er blevet gift med socialpædagogen Carsten på 59 år, der bor i bofællesskab i Skanderborg. (© DR)

'Vi lavede altså andet end at kysse'

I år har eksperterne lagt vægt på den kortsigtede attraktion. Eller med andre ord: Der skal hurtigt kunne opstå seksuel og fysisk kemi mellem parrene, når de bliver matchet.

Og kemi var der masser af mellem afsnittets yngste par, Michael og Pernille, da de efter vielsen skulle have taget bryllupsbilleder.

Det nygifte par havde masser af øjenkontakt, smil, grin – og sæsonens første kys.

- Fotografen ville have, vi skulle stå så tæt, at det til sidst faktisk ville være akavet ikke at kysse, siger Michael om episoden.

- Jeg syntes, hun var sød, og det var hyggeligt, siger Michael om kysset med sin nye brud, Pernille.

Og det første kys blev absolut ikke det sidste. Faktisk fortsatte det bryllupsfesten ud.

- Det var rart at kysse, og det gjorde vi – ofte. Men i afsnittet ligner det, at vi ikke lavede andet end at kysse til vores bryllup, og det gjorde vi altså. Det virker næsten lidt vulgært, og det er jeg ked af, for sådan synes jeg ikke selv, oplevelsen var. Men det ser også mere voldsomt ud, når man ser kontrasten til de andre par, som giver hinanden et kram.

'Det kan godt ærgre mig lidt, at jeg ikke fik det sagt'

Før han blev gift ved første blik, havde han selv set flere af sæsonerne, hvor bryllupsfotografen beder de nygifte par om at stå meget tæt.

Derfor havde han egentlig besluttet sig for at sige til sin nye brud, at hun bare skulle sige til, hvis hun ikke havde lyst til at kysse. Men det glemte han alt om, da han stod midt i det hele.

- Det kan godt ærgre mig lidt, at jeg ikke fik det sagt, siger han nu.

Har du da fortrudt, at I kyssede?

- Det havde været godt lige at få det sagt højt, men nej, jeg syntes, hun var sød, og det var hyggeligt. Hvis jeg ikke havde lyst, havde jeg ikke kysset hende, og jeg pressede hende ikke til noget. Det var en vildt hyggelig dag, det er helt sikkert.

Bryllupsfesten gik godt, og det gjorde bryllupsnatten også. Og nej – der skete ikke mere.

- På bryllupsnatten snakkede vi meget. Jeg var ret fuld, og vi grinede og kyssede og sov. Det var det, slår han fast.

Det er i øvrigt ikke første gang, Michael bliver gift. For otte år siden stod han ved et alter og sagde ja til sin første brud. Men her stopper sammenligningerne også.

- Jeg blev gift med min daværende kæreste, som var gravid med vores barn, og kirken var fyldt med mennesker, jeg kendte. Til dette bryllup kendte jeg hverken hende, jeg skulle giftes med, eller halvdelen af de mennesker, der kiggede på mig. Tænk, hvis vi om tre dage ville rive hovederne af hinanden og løbe hver vores vej.

Psykolog: 'Lad os da alle få mere af det ind i vores liv'

Psykolog og parterapeut Jacob A. Cornett er ny i ekspertpanelet. Privat er han gift på 22. år og har tre børn. (© DR)

Jacob A. Cornett er psykolog og parterapeut og er ny i ekspertpanelet i 'Gift ved første blik'. Her giver han sit perspektiv på kemien mellem Michael og Pernille.

Giver I deltagerne råd i forhold til, hvornår det er et godt tidspunkt at kysse deres nye match?

- Vi råder dem ikke til det ene eller andet eller er inde at detail-instruere de medvirkende. Vores rolle er at hjælpe dem med at følge med i det, de gør, og holde fast i dem selv.

Hvad tænker du om, at Pernille og Michael vælger at springe ud i det og kysse på bryllupsdagen?

- Det er da fantastisk at tillade sig at nyde det her seksuelle flow og attraktionen. Det kan man jo unde enhver. Lad os da alle få mere af det ind i vores liv. Kys og kærlighed er da bare skønt.

Kan det også få negative konsekvenser at kysse kort efter, de har mødt hinanden?

- Det vigtige er selvfølgelig, at de dagen efter - og om to uger - stadig har en fornemmelse af, at de har handlet i overensstemmelse med egne værdier og egne grænser. Og det hjælper vi dem løbende med. Men Pernille og Michael ved jo godt, at de er omgivet af kameraer. De er voksne mennesker, som ved, hvad de går ind til – det er ikke en fuldstændig uovervejet handling.

(© DR)

Hvad bliver næste skridt nu for Pernille og Michael?

- Man kan sige, at attraktion og tiltrækning er naturens "booster-raket" til at komme ind i dybe, meningsfulde, givende og tætte parforhold, hvor man åndeligt kan mødes. Næste skridt er så, om de formår at bruge den her "booster-raket" til at komme derhen sammen.

Næste afsnit af 'Gift ved første blik' bliver vist på torsdag den 26. august klokken 20 på DR1 og kan ses allerede fra klokken 06 samme dag på DRTV.