Micki storcharmerede alt og alle i Bagedysten: Nu har han sagt sit job op for at forfølge tv-drøm

Fire år efter 'Den store bagedyst' har Micki Cheng valgt at satse alt på tv-karrieren.

(Foto: © søren bidstrup, Ritzau Scanpix)

- Hvem gider se på en tyk kineser bage kage?

Sådan tænkte Micki Cheng, inden han meldte sig til 'Den store bagedyst' i 2015.

Men det gad rigtig mange.

I gennemsnit fulgte 993.000 seere med i kagekonkurrencen, Micki Cheng deltog i. Og finalen, som han tabte til Liv Martine Hansen, blev set af 1,2 millioner danskere.

Nu er der gået fire år, og Micki Cheng har ikke i ét sekund fortrudt sin deltagelse, siden han første gang trådte ind i det hvide bagetelt. Selvom han indrømmer, det ikke var en smertefri oplevelse at være med i programmet.

- At udsætte sig selv for det pres, det er at være med i 'Den store bagedyst', det må koste nogle år i den anden ende, griner han og fortsætter:

- Men der er så meget, der vejer op. Det var den sjoveste, mest sindssyge og mest crazy oplevelse, jeg nogensinde har haft, siger han.

Se, hvor lykkelig Micki Cheng blev, da han blev kåret til ugens mesterbager i tredje program.

Efter sin medvirken i 'Den store bagedyst' skulle det da også vise sig, at den kageglade Cheng langt fra var færdig med at være på skærmen.

- 'Bagedysten' tændte en ild i mig. Jeg fandt ud, at jeg synes, det er fedt at lave tv. Jeg kan rigtig godt lide at formidle og inspirere folk, fortæller han.

Og så var det ellers med at takke ja, når telefonen ringede og tilbuddene kom.

Den i dag 30-årige Micki Cheng har igennem de senere år således været vært på 'Ultra Factor', 'Ultras sorte kageshow' samt medvirket som deltager i programmer som '5. gear' og 'Til middag hos…'.

Efter sin medvirken i 'Den store bagedyst' har Micki Cheng blandt andet været vært på 'Ultras sorte kageshow' og 'Ultra Factor'. Begge steder sammen med Joakim Ingversen. (© Dr)

Færdig med at være kontormus

Længslen efter at lave endnu mere tv er nu blevet så stor for Micki Cheng, at han har valgt at sige sit faste job gennem næsten syv år hos Danish Crown op og allieret sig med kendis-manageren Elisa Lykke, der blandt andre har profiler som Mads Steffensen, Julie Zangenberg og Jan Hellesøe i sin stald.

For Micki Cheng handler det blandt andet om, at han kan være det forbillede, som han ikke selv havde, da han voksede op.

- Jeg har opdaget, at min tilstedeværelse faktisk gør en forskel for nogle, fordi jeg ikke ser ud som den typiske medieperson. Hvis vi tager sådan nogle som de to vidunderlige værter Lise Rønne og Mikkel Fønsskov fra 'Aftenshowet', så vejer de jo tilsammen det samme som mit ene lår, lyder det med et grin fra Micki Cheng, inden han fortsætter:

- Så jeg føler, jeg er med til at skabe noget mangfoldighed og vise, at man ikke behøver se ud på en bestemt måde for at være tv-vært.

Han måtte se sig slået af Liv Martine Hansen i finalen i 'Den store bagedyst' i 2015. Men året efter kunne Micki Cheng kalde sig vinder af 'Den store jule- og nytårsbagedyst' sammen med makkeren Luna Richardt. (© Dr)

Fik stress

Men det var ikke helt uden bump på vejen, at Micki Cheng i dag har taget springet og kastet sig ud i tilværelsen som tv-person på fuldtid.

- Sidste år var jeg ved at gå ned med stress. Årene efter 'Bagedysten' har været fantastiske, men det har også været hårdt at lave alle de ting, mens jeg skulle passe mit fuldtidsjob ved siden af, siger Micki Cheng.

Han endte med at sove dårligt om natten, og når der kom nye opgaver, begyndte hjertet at hamre. På en ferie gik det op for Micki Cheng, at den var gal. Det eneste, han kunne, var at sove og spise.

- Min mand var ikke i tvivl om, at det var stress, og jeg begyndte kort efter et intensivt forløb hos en psykolog hen over sommeren, siger Micki Cheng og fortsætter:

- Det var en kæmpe hjælp, og det var superfedt for mig, at jeg fangede det så hurtigt. Og nu har jeg lært at prioritere det, som jeg gerne vil og er altså endt med at sige op.

Det var Micki Chengs mand, Michael, der var med til at overbevise ham om, at han skulle få hjælp til at håndtere den begyndende stress. Parret blev gift i 2018. (© PRIVATFOTO)

En ny Timm Vladimir?

Micki Cheng har ingen fast plan for, hvordan arbejdslivet nu skal se ud, men han håber på at lave meget mere underholdning.

- Den ultimative drøm er at byde velkommen til 'X Factor' eller 'Den store bagedyst'. Bare jeg kan få lov til at vise, hvad jeg kan. Så skal det ellers bare være fedt og nærværende, siger han og fortsætter:

- Jeg er nødt til at prøve mine drømme af, før det er for sent. Jeg vil hellere have forsøgt at gå all in og gøre forsøget end at sidde om ti år og fortryde, at jeg ikke engang prøvede.

Men selvom fremtiden er helliget tv-karrieren, så har Micki Cheng ikke lagt piskeris og kagerulle på hylden.

Bageriet fylder fortsat meget i randrusianerens liv.

- Jeg elsker kager! Og jeg elsker at bage dem. Jeg bagte også min egen bryllupskage, og jeg laver også stadig forskellige bage-events. Men jeg brænder også for ting, som ikke nødvendigvis handler om kage.

Mickis egne favoritter fra 'Den store bagedyst'

Skovbundsroulade: Det var den første kage, jeg lavede, som seerne så. Jeg husker den tydeligt, fordi den blev rigtig pæn, og dommerne var glade for den. Det gik bare rigtig godt med den kage, og den stod rigtig skarpt.

50 shades of berries: Det er den sværeste kage, jeg har lavet i mit liv. Alt skulle gå op i en højere enhed. Smørcremen skulle være perfekt, den skulle stå stramt, og rosetten skulle sidde lige i skabet. Og så blev jeg mesterbager i den uge!

Nyfalden sne: I 'Den store jule- og nytårsbagedyst' i 2016 lavede Luna og jeg denne skønne æblelagkage. Men fordi det er så varmt i bageteltet, så ender det med, at det meste af kagen går fra hinanden. Men dommerne var søde, og de roste den til skyerne, og vi endte med at tude af glæde.