Mikkel fik en god idé, da han var til videomøde. Nu holder han Danmarks største fredagsbar

Coronakrisen får os til at samles med mennesker, vi slet ikke kender.

(Foto: DR Grafik: Oliver Seppo)

Det kan godt være, det er sidst på måneden. Og det kan også godt være, at du ikke kan feste, som du plejer. Men derfor kan du stadig tanke op på de våde varer derhjemme og afreagere lidt sammen med resten af internettet.

Vi har talt fire danskere, der på hver deres måde skal være sociale i weekenden.

1

Mikkel arrangerer Danmarks største fredagbar

Mikkel Eskesen arrangerer Danmarks største fredagsbar fra hjemmekontoret. I dag har han blandt andet tænkt sig at lave et sten, saks, papir-drukspil. (© (Privatfoto))

Siden Danmark lukkede ned, er fænomenet 'online fredagsbar' blevet en ting. Men Mikkel Eskesen fra Hjortshøj uden for Aarhus har i den grad taget konceptet til ekstremerne.

- På mit arbejde har vi været tvunget til at lave kundemøder via video. Det fik mig pludselig til at tænke på, om man kunne afholde en gigantisk fredagsbar for alle danskere.

Som sagt så gjort. Mikkel Eskesen oprettede derfor eventet 'Danmarks største hjemme-fredagsbar' på Facebook, og dagen efter var der fem tusind, der var interesserede hans idé. Sidste fredag gik det løs, og det var faktisk en så fantastisk oplevelse, at Mikkel Eskesen har fået lyst til at gentage sin kæmpe onlinebar.

- Det var overraskende livgivende at være så mange mennesker samlet, som ikke kender hinanden. Folk havde det virkelig hyggeligt. Der blevet skålet, spillet guitar, nogle forsvandt ind i private rum, og andre holdt afterparty. Det var lige præcis som en rigtig fredagsbar, siger Mikkel Eskesen.

I dag går det derfor løs igen. Går man ind på Facebook-siden 'Danmarks største hjemme-fredagsbar' kan man finde linket, og så er det bare med at koble sig på.

- Reglerne er simple: Man skal være nogenlunde pænt påklædt. Ikke noget med at sidde i underbukser, og når vi går i gang, så spritter vi først hænder af og dernæst munden, siger Mikkel Eskesen.

Han håber også inderligt, at han kan finde en corona-ramt, som vil være med og få lidt opmuntring eller måske en person, som arbejder i sundhedsvæsnet.

- Jeg drømmer om, at vi allesammen kan skåle med én af dem, der arbejder så hårdt for Danmark i øjeblikket. Så kan vi sige af hjertet tak og ønske god weekend.

2

Mette skal skråle til 90'er musik

(© (Privatfoto))

Mette Nymark fra Grenå er en sand fan af 1990'erne, og på lørdag skal hun til en gigantisk online fest – eller party, som man vist sagde dengang, da Aqua var på deres højeste og hårmascara var et musthave.

Festen er arrangeret af koncertarrangøren 'Vi elsker', og under det otte timer lange event, som finder sted på streamingtjenesten Twitch, vil dj's som Chief 1, Sash! og René Dif optræde hjemmefra.

- Flere af dem har jeg set mange gange til koncerter, men at se dem live online har jeg aldrig prøvet, så det bliver fedt, fortæller Mette Nymark, som selvfølgelig skal fejre festlighederne med rom & cola.

Hun har især store forventinger til René Dif, som hun håber vil fyre nogle af de gamle Aqua-hits af.

- Jeg hørte ham engang live, hvor han kun spillede en lille bitte del af melodien fra Barbie Girl. Det var ret provokerende.

Om der skal danses amok foran computeren, eller om musikken mere skal være lydtapet, ved hun ikke endnu. Men hun har en stærk følelse af, at online-koncerten kommer på det helt rigtige tidspunkt.

- Jeg er sikker på, at det bliver et event med meget glad musik. Musikken er fra min barndom, og den er forbundet med så mange gode minder. Jeg tror, det bliver godt med en eftermiddag, hvor man ikke skal tænke på sygdom og død, men hvor man bare kan leve livet, siger Mette Nymark.

Hun har allerede fundet sine pastelfarvede hårelastikker og 90'er-smykkerne frem fra gemmerne.

3

Marie skal spille online banko med veninderne

(© (Privat))

Marie Meisingset har et gammelt bankospil liggende derhjemme, som hun engang har brugt til en julefrokost. Da hun og veninderne diskuterede, hvad de dog skulle få fredag aften til at gå med, fik hun en ide.

- Jeg kiggede hen på bankospillet, og så tænkte jeg, at det er da for helvede dét, vi skal, siger Marie Meisingset, som har planlagt aftenens Skype-event grundigt.

- Et par timer inden vi går i gang, sender jeg billeder til mine veninder af deres spilleplader. Så kan de selv tegne dem på papir. Når spillet begynder, skal der vin i glassene, og så har jeg en larmende tromle, som jeg så kører rundt og kan trække numrene fra.

Marie Meisingset har også bedt sine fire veninder om at medbringe to gaver til bankopuljen. Gaverne skal koste hundrede kroner, og hun har selv tænkt, at hun vil købe gavekort til de trængte butikker eller cafeer i sit nabolag.

Selvom venindegruppen på ingen måde har for vane at mødes på Skype, er hun ikke i tvivl om, at det bliver hyggeligt.

- I ugens løb har vi skypet og facetimet lidt, og jeg må indrømme, at det er en helt ny verden for mig. Men jeg synes faktisk, det virker. Når snakken går i gang, glemmer man, at man sidder hver for sig, og der bliver grinet mindst lige så meget, som når vi mødes rigtigt, siger Marie Meisingset og uddyber:

- Og så er det lidt sjovt, at man pludselig ser sider af hinandens hjem og hverdag, som man ikke har set før. Det giver mig en eller anden tro på, at den her krise også kan medføre noget godt, for vi lærer virkelig at mødes på nye måder.

4

Henrik holder udklædningsfest for arbejdet

- Her i den tredje uge af krisen, begynder det at blive hårdt at være derhjemme, og det kan nemt slide på familierelationer. Derfor stepper vi op på de sociale events, fortæller Henrik Stender, som er en del af festudvalget på sin arbejdsplads. (Foto: (privat))

Til hverdag arbejder Henrik Stender i regnskabsvirksomheden Dinero, hvor han også står for alle de sociale arrangementer.

Men nu hvor alle medarbejdere arbejder hjemmefra er det afgørende, at man ikke glemmer det sociale. Derfor har han stablet en online udklædningsfest på benene, som samtlige medarbejdere er inviteret til.

- Jeg synes, man skal huske, at man som arbejdsplads stiller store krav til folk, når man beder dem om at arbejde hjemmefra. Det kan være utrolig hårdt at arbejde i nye rammer og måske med børn i baggrunden. Derfor er det vigtigt, man gør ekstra meget ud af det sociale for tiden, siger han.

Og når Henrik Stender siger ekstra, så mener han ekstra. Han har derfor sørget for at samtlige medarbejdere får leveret cocktails til deres hjemmeadresse inden den virtuelle fest.

Selvom det er en udklædningfest, er det været vigtigt for ham at understrege, at folk selvfølgelig ikke opfordres til at gå ud og købe nyt udklædningstøj.

- Det er jo på ingen måde, fordi vi skal sætte folks helbred over styr, så ideen er, at man skal finde udklædningen derhjemme i gemmerne, siger Henrik Stender. Selv har han planer om at iføre sig sit sicilianske ridderkostume, som han længe har ventet på at lufte.

FacebookTwitter