Miles Davis-koncert i Tivoli udkommer på DVD

For første gang er filmoptagelsen fra Miles Davis’ koncert i Tivolis Koncertsal i 1969 blevet officielt udgivet.

Det var koncerten, hvor danskerne fik øjnene op for jazzens måske største legende. Og den foregik, netop som han var ved at nedbryde grænserne mellem jazz og rock. Miles Davis' koncert i Tivolis Koncertsal 4. november 1969 var på mange måder en skelsættende optræden, og nu er den er udkommet på dvd, som en del af ekstramaterialet til den nye "Legacy Edition" af "Bitches Brew" - Miles Davis' album fra april 1970, som i høj grad var med til at definere jazzrock og aldrig er stoppet med at inspirere musikere i alverdens genrer.

Til koncerten i indre København var Davis flankeret af sin såkaldte Lost Quintet bestående af Wayne Shorter på saxofon, Chick Corea på tangenter, Dave Holland på bas og Jack DeJohnette på trommer, og på sætlisten finder man flere numre fra "Bitches Brew", inklusiv titelnummeret, som allerede var indspillet, men altså først udkom et halvt år senere.

Bokssæt følger senere

Albummet "Bitches Brew" figurerer bl.a. på Rolling Stones liste over de bedste plader nogensinde, og "Legacy Edition" med den danske koncert udkom i mandags. Forude - i anledning af albummets 40 års fødselsdag - venter endnu en version af "Bitches Brew".

Versionen ved navn "Super-Deluxe 40th Anniversary Collector's Edition" udkommer den 14. september og bugner af materiale. Foruden det originale album på cd og koncerten fra København på dvd er der en optræden fra 1970 med blandt andre Keith Jarrett, hele albummet på dobbelt vinyl, en række bonusnumre og forskellige samlerobjekter.

Facebook
Twitter